12 Ekim 2015 Pazartesi

LGBTİ Aktivisti Kemal Ördek'e Saldıranlar Yargılanacak

LGBTİ aktivisti Kemal Ördek’e saldıran üç erkek, nitelikli cinsel saldırı, kasten yaralama, hırsızlık, hakaret, tehdit ve cebir ile kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından yargılanacak.

LGBTİ aktivisti Kemal Ördek’e cinsel şiddet uygulayan üç saldırganın yargılanmasına 27 Ekim’de başlanacak.

Ördek, 5 Temmuz’da Ankara’daki evinde tecavüze uğramış ve gasp edilmişti. Karakolda Ördek’e “Evini biliyoruz artık, nasılsa serbest kalırız, sen düşün artık” diye tehdit eden saldırganlar serbest kalmıştı.

Savcılık soruşturmasının ardından iddianame hazırlandı. Üç sanık, 27 Ekim’de nitelikli cinsel saldırı, kasten yaralama, hırsızlık, hakaret, tehdit ve cebir ile kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından yargılanmaya başlayacak. Ördek’in avukatları ilk celsede sanıklar hakkında tutuklama talep edecek.

Duruşma 27 Ekim saat 11.00’da Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ne olmuştu?

LGBTİ aktivisti Kemal Ördek, 5 Temmuz Pazar gecesi Ankara’daki evinde cinsel saldırıya uğramış, "Şu Lut kavmi de bir türlü bitmedi" diyen polise "Biz erkek adamız memur bey, siz bizim halimizden anlarsınız" dediği iddia edilen saldırganlar serbest bırakılmıştı. Ördek yaşananları bianet’e anlatmıştı.

Saldırının ardından Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks konuyla igili yazılı bir açıklama yayınlayarak Türkiye yetkililerini LGBTİ’lere yönelik nefret söylemi ve suçlarına müsamaha göstermeyeceklerini açıkça beyan etmeye çağırmıştı.

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba ve HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan konuyu Meclis’e taşıyarak, Ördek’e yönelik saldırı ve ardından yaşananları İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e sormuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Rupert Colville de Ördek’in yaşadığı saldırı hakkında açıklama yapmış, Trkiye’nin Evrensel Periyodik Değerlendirme sırasında LGBTİ bireyler hakkında verdiği taahhüdü hatırlatarak yetkilileri homofobik ve transfobik şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele için etkin önlemler almaya çağırmıştı. (ÇT)

Bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder