15 Eylül 2016 Perşembe

Eşcinsel genci yerlerde sürükledirler, kimse müdahale etmedi!

Rusya'da şok etkisi yaratan LGBT eylemi

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 yaşındaki LGBT aktivisti Dimitri Shdanov'un iki arkadaşı ile birlikte gerçekleştirdiği LGBT eylemi görenleri şoka uğrattı.


Rusya'da 23 yaşında yürüme engelli aktivist Dimitri Shdanov, iki arkadaşı ile birlikte eşcinsel çocuklara uygulanan bilinçsiz cezaların farkına varılması adına Kızıl Meydan'da ağzında gökkuşağı bayrağı ile elinden ve boynundan bir ip bağlatarak kendisini Aziz Basil Katedrali'ne kadar yerlerde sürükletti.

KİMSE MÜDAHALE ETMEDİ

Şoke eden ise etraftaki hiçkimsenin ebeveyn rolünü oynayan arkadaşlara müdahele etmemesi oldu. Üç arkadaş polis görevlileri tarafından önce tutuklandı, daha sonra yeniden serbest bırakıldı. Aktivist Shdanov, yaptıkları bu eylem ile eşcinsel çocuklara ve gençlere uygulanan bilinçsiz cezaların son bulmasını istediklerini belirtti. Bir çok genç eşcinsel olduğu için ebeveynleri tarafından kiliseye "temizlenmek" için götürüldüğünü ya da psikolojik tedaviye zorlandığını belirten Shdanov, bir çok Rus gencin bu yüzden içine kapanık yaşadığını ve yaşamına son verdiğini söyledi.

Vatan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder