2 Temmuz 2020 Perşembe

TRANS BİREYLERİN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

Yazar Sena Aydıngüler

Dünyada ve ülkemizde başta olmak üzere transseksüel bireylerin her yerde olduğunu biliyoruz.Diğer insanların yaşadığı sosyal hayatta yaşadıklarından daha farklı yaşadıklarını ve yaşamak zorunda kaldıklarını hepimiz biliyoruz ve farkındayız. Peki herkes böyle mi düşünüyor?Toplumda farklı düşünenler yada sevmeyenler nasıl düşünüyor?nasıl davranıyor. Bu yazımızda trans bireylerin ne gibi zorluklar yaşadığından bahsedeceğiz.

Herkesin bilmediği veya yanlış bildiği transseksüellik başta toplumumuz olmak üzere çok yanlış tanılıyor. Transseksüellik, kişinin bedensel ve kültürel olarak atanmış cinsiyetine ait hissetmeyerek farklı bir cinsiyet kimliğini benimsemesi durumudur. Trans bireyler kendilerini

Transseksüeller kendilerini baskı altında hissediyorlar mı?
Bir azınlık içinde bulundukları için baskı altında hisseden çok transseksüel birey var. Hayatlarının her alanında ayrımcılığa, zorbalığa ve baskıya maruz kalıyorlar. Arkadaşlarının, ailelerinin psikolojik baskılarına maruz kalıyorlar.Sözlü ve sosyal medya gibi mecralardan da yazılı tacize ve baskıya maruz kalıyorlar.

Transseksüel olmaları sosyal hayatlarını etkiliyor mu?
İkili ilişkiler başta olmak üzere hayatlarını fazlaca etkiliyor.Transseksüel bireyleri kabullenmeyen kabullenmek istemeyen insanlar transseksüellere iş hayatlarında, okul ve ergenlik dönemlerinde sosyal zorluk çektiriyorlar. İnsanların önyargıları yüzünden işe alınmayan okulu bırakmak zorunda kalan bir sürü örnek var. Dış görünüşleri yüzünden iş vermeyen yerel ve kurumsal işletmelerde mevcut. Aile ve akrabalık ilişiklerinde transseksüel bireylerin sadece sözlü ve psikolojik baskıya maruz kalmadığını biliyoruz.Vahşice öldürülüp kan davasına kurban gidiyorlar.

Trans Bireylerin İntihar Girişiminde Bulunması
Maalesef intihar ve öldürülme oranlarının çok fazla olduğunu biliyoruz.Transseksüel bireylerin ağır depresyon dönemleri geçirdiği ergenlik dönemlerinde sıkça görülüyor. AYRIMCILIK, HOMOFOBİ-TRANSFOBİ VE NEFRET SÖYLEMİ transseksüel bireylerin depresyona ve intihara itiyor. Trans kadın ve erkeklerin bazıları bu dönemleri aşsa da ergenlik döneminde başta olmak üzeren hayatların belli dönemlerinde intiharı düşünüyorlar.

HİÇ KİMSE YÖNELİMİNDEN,KİMLİĞİNDEN DOLAYI AYRIMCILIĞA UĞRAMAMALI, ÖTEKİLEŞTİRİLMEMELİ. LGBTİ HAKLARI İNSAN HAKLARIDIR.

https://www.nedirolay.com/trans-bireylerin-yasadigi-zorluklar/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder