20 Ekim 2018 Cumartesi

Kanadalı Rachel McKinnon, Uluslararası Bir Yarışta Galibiyet Kazanan İlk Trans Kadın Oldu!

 Kanadalı Rachel McKinnon, Uluslararası Bir Yarışta Galibiyet Kazanan Ä°lk Trans Kadın Oldu! ile ilgili görsel sonucu

Kanadalı transseksüel kadın Rachel McKinnon, Los Angeles'ta düzenlenen 35-39 sürat koşusu şampiyonasını kazandı.
Kanada'yı temsil eden Rachel McKinnon, Los Angeles'ta düzenlenen 35-39 bisiklet yolu sürat koşusu şampiyonasında galip geldi.
Biyolojik durumdan erkek olarak dünyaya gelen Rachel McKinnon kendisini trans kadın olarak tanımlamayı tercih ediyor. McKinnon galibiyetini, ''Dünya şampiyonasını kazanan ilk trans kadın...'' diye yazdığı tweeti ile kutladı. McKinnon, Charleston Üniversitesi'nde felsefe alanında doktora yapan ve cinsiyet üzerine dersler veren bir profesör. Rachel McKinnon, Hollandalı Carolien Van Herrikhuyzen ve Amerikalı Jennifer Wagner'ı geçerek altın madalyanın sahibi oldu.
Finalden hemen önce, 11.92 saniyede 200 metrenin üzerinde koşarak bir dünya rekoruna da imza attı. Ancak bu rekora sadece 10 dakika sahip olabildi.
Rachel, haftada 15-20 saatini koşmaya ayırdığını söylüyor. Uluslararası etkinliklerde, Rachel cinsiyetinden dolayı kadın koşularına katılmakta problem çektiğini belirtiyor. Uluslararası Olimpiyatlar Komitesi, vücudunda testosteron barındırdığından dolayı trans kadınların, doğuştan kadın olanlara göre haksız bir kazançları olduğunu belirtmişti. McKinnon, USA Today'e verdiği söylemde, bu kuralın insan haklarına aykırı olduğunu iddia etti.
''Haksız kazanç meselesine odaklanmak çok anlamsız çünkü bu bir hak meselesi. Trans bireylerin dünya şampiyonasında kazanan olması bir sorun teşkil etmemeli. Sorun teşkil etmesi gereken şey adillik ve insan hakları olmalı.''
''Bu sporun dışında insan haklarını ilgilendiren bir durum. Hakları bir azınlık topluma göre genişletmeye gelince, neden çoğunluğun fikri alınıyor? Eminim, siyahi insanlar bu yarışlara ilk defa katıldığında da çokça sinirlenen insan olmuştur. Ama bunu aşmaları gerek artık.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder