22 Ekim 2018 Pazartesi

Yeni Akit'ten cahilce bir homofobi; Eşcinsel haklarının savunulduğu bir ülkede hukuktan bahsedilebilir mi?


Türkiye’nin dört bir yanında, barolarda seçimler var..

En fazla avukatın bulunduğu İstanbul Barosu da, dün kongresine başladı..

İlk gün konuşmalar yapıldı.. Bugün de oylar kullanılacak..

Başkan adaylarının konuşmalarına bakınca..

Bir başkası (Fikret İlkiz) çıkmış, AİHM’de üye iken, “üniversitelerde başörtülü öğrenci okuyamaz” kararının altında imzası olan Rıza Türmen’i listesine koymuş.. O yasakçı Türmen de, avukatlara seslenmiş: “Hukuka ve insani değerlere inanıyorsanız bir hukuk savaşçısı olmalısınız.”

Hiç hatırına getirmemiş, “İnsani değerleri ayaklar altında çiğnediğim imzalarımdan mağdur olan on binlerce genç kız henüz hayatta.. Onların gözyaşları henüz kurumadı.. Partisini kapattığım siyasetçiler yasağı kaldırdı da.. Türkiye bir ayıptan kurtuldu.. Ama ben o yasağa imza atan bir vicdansız insan olarak, hangi yüzle buraya geldim? Hangi yüzle bu kürsüye çıktım? Hangi yüzle burada konuşuyorum” demiyor..

Bir başka aday (Eren Keskin) çıkıyor, “LGBTİ+ bireylerin sonuna kadar yanındayız” diyor.. “Eşcinsel evlilikler”den bahsediyor.. İşi ibnelerin korumasına, kollanmasına kadar götürüyor..

Bu adayların başkanlık için yarıştığı baroların olduğu ülkede, hukuktan bahsedebilir misiniz?

“Hukuki konularda bize ufuk açacak, bilgi eksikliğimizi giderecek, otorite kurumlar var” diyebilir misiniz?

“Yargıtay’da bir hata olursa.. Danıştay’da bir yanlış karar çıkarsa.. Güvenebileceğimiz, hukukun aslında ne dediğini bize anlatacak, tarafsız hukukçuların olduğu kurumlar var” diyebilir misiniz?

https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ali-karahasanoglu/baro-seciminde-ibnelerin-savunucusu-mu-dersiniz-ortu-yasakcisi-mi-26197.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder