29 Mayıs 2018 Salı

Avustralya’nın pop prensesi Kylie 50 yaşında


Genç sabun duyumundan pop royalty’a, Kylie Minogue’un üç on yıllık kariyeri boyunca 80 milyon kayıt sattı, göğüs kanserinden sağ kurtuldu ve hayran kitlesi nesillere uzanan bir eşcinsel ikon oldu.

Yarım büyüklüğündeki Aussie süperstarı , 28 Mayıs’ta 50. yaşını kutladı ve şarkıcıya , yalnızca ilk ismiyle bilinen birkaç ünlüden biri olan bir başka dönüm noktası oldu .

Durumda, Kylie, “olduğu yerde, arkadaş olduğu Londra’daki arkadaşlarla bir“ extravaganza ”planladığını ve“ O Şanslı Olmalıyım ”ve“ Başımdan Çıkamazsınız ”gibi hitlerin litosunun planlandığını söyledi. “gidecek bir şey var, partinin başlamasını zorlaştıracak.”

28 Mayıs 1968’de Melbourne’de dünyaya gelen Kylie, bir zamanlar Avustralya’nın en büyük kültürel ihracatı ve uluslararası bir seks sembolü olarak kendisini kurmak için bir şarkı söyleyen “muhabbet kuşu” olarak yazan eleştirmenlere meydan okudu.

Avustralyalı moda uzmanı Paula Joye, tüm zamanların en çok satan sanatçısı olan “Kylie, sadece şarkı söylemenin dışında ikonik bir yıldız . ” Avustralyalı kültürün dokusunun bir parçası oldu .”

Kylie, “Skyways” dizisinde yer aldığında sadece 11 yaşındaydı, ancak 1986-1988 yılları arasında uzun süredir devam eden pembe şakra operasında “Neighbours” da Charlene rolüyle en iyi bilinen isim oldu.

O ve onun ko-starı Jason Donovan, bir çift ekranlı olarak popülerlik kazanmış ve aynı zamanda, bir yandan da romantizmi bitmemiş olsa da, gizlice gerçek hayattaki bir eşyaydı.

İlk single’ı olan 1960’ların Küçük Eva’sının “Locomotion” ismiyle kapandığı 1987’de Avustralya’da bir numaraya yükseldi ve küresel bir hit oldu ve kız-kapısının yeni kariyeri pop yıldızı ve daha sonra da dans diva olarak lanse edildi.

1988’de Donovan’la birlikte, özellikle İngiltere’de bir milyondan fazla kopya satan ve Avrupa’daki ve Avustralasya’daki tabloları dolduran “For You For You” adlı düet için çalıştı.

O zamandan beri Jason’ın kariyeri onu müzikallerde yıldızı ve uyuşturucu bağımlılığı konusundaki mücadeleleri hakkında açık konuşurlarken, Kylie “En İyi Şeytanı Biliyorsun”, “Dönüyor” ve “Tüm Sevenler” gibi en çok satan şarkıları kaydetmeye devam etti. onları gösterişli showgirl kıyafetleriyle dünya çapında gerçekleştiriyorlar.

Kylie’nin kostümlerine aşık olduktan sonra kostüm tasarımı ve moda alanında kariyer yapan Avustralyalı hayranı Troy Lester, “Sahnede her zaman dev bir payet gibi görünüyor” dedi .

“Bu küçük enerji topu olabileceğiniz ve bu kadar ışıldama o kadar inanılmaz ki … O sadece devam eden ve hayatınızda bu tür bir pozitifliğe sahip olmak için harika bir cep roketidir.” Usta müzik gazetecisi Jenny Valentish’e göre Kylie’nin yüksek enerjili performansları ve iyi hissettiren pop şarkıları hala kazanan bir formüldür.

Valentish, “Çok yönlü bir şovmen olan göz kamaştırıcıydı.” Daha önce, Avustralya’da altın madeninde (1850’lerde) madencileri eğlendiren muhtemelen dans eden bir kız olurdu.

Pop prensesin uzun süredir büyük bir LGBTİ’si vardı ve sık sık Sydney’in yıllık Gay ve Lezbiyen Mardi Gras geçit törenini süsledi.

2016 yılında, Kylie ve ardından nişanlısı İngiliz aktör Joshua Sasse, Avustralya’nın en iyi müzik ödüllerinde aynı cinsiyetten oluşan evlilikleri desteklemek için “Demek Yapmam Gerekenler” tişörtü giydi.

Moniker Owen Minogue tarafından Twitter’a giden Fan Owen Lambourn, kariyerinin 1980’lerin AIDS salgını sırasında nasıl başladığını hatırlattı.

Lambourn, “Yüksek profilli bir çok insan toplumu temizlemişti çünkü ölümü onayladığın gibi bir stigma vardı, ama herkese insan olarak baktı.” Dedi. “Harika bir ikon ve evrensel aşkın büyükelçisi.”

Şarkıcı ayrıca İngiltere’nin Glastonbury Festivali’nde onu manşet aralığını iptal zorladı 2005 yılında meme kanseri ile yaptığı savaşta, yaklaşık açık sözlü idi.

Bir sene sonra tümüyle açıktı ve 30’larında bile, hastalığın taranması için kadınların ihtiyaç duyduğu konusunda farkındalık yaratmaya yardımcı oldu.

Bu kampanyalar haricinde, Minogue, INXS rocker Michael Hutchence ve Fransız aktör Olivier Martinez de dahil olmak üzere birçok erkek arkadaşı on yıllardır tabloid yem olmakla birlikte, kişisel hayatının büyük bir kısmını sarılmış durumda tutuyor.

Yavaşlama işaretleri göstermiyor ve yeni albümü “Altın” yayınladı – bu yıl 14’üncü – bu yıl hem Avustralya’da hem de İngiltere’de bir numara yapıyor.

Geçenlerde Sydney Morning Herald’a “Hayatımda iyi bir zaman olduğunu çok bilinçli ve minnettarım” dedi.

“Bunun için çalıştım ve bunun için para ödediğimi biliyorum, bu yüzden programımın arasında ve kendimle de ilgilenmeye çalışıyorum.”

http://www.modamagazin.net/gundem-haberleri/avustralyanin-pop-prensesi-kylie-50-yasinda-7231.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder