29 Mayıs 2018 Salı

"Yaşam hakkı en acil talebimizdir"

LGBTİ hak savunucusu Hasan Atik, SODAP'ı temsilen HDP Edirne milletvekili adayı oldu.


HIV/AIDS alanında hak savunucusu bir aktivist olan Hasan Atik , HDP’den Edirne 4. sıra milletvekili adayı oldu.

Hasan Atik, adaylık sürecini ve siyasetteki hedeflerini şöyle sıralıyor:

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Yunan Dili Ve Edebiyatı öğrencisiyim. HDP Edirne il ve merkez ilçe örgütlerinde çeşitli kademelerde görev yaptım. Aktif siyasete SODAP ve Diren üniversite örgütlerinde başladım ve hala devam etmekteyim. Gezi direnişiyle politize olmuş bir gencim.

Aynı zamanda çeşitli sivil toplum örgütlerinde insan hakları ve LGBTİ hakları alanında çalışmalar yürütüyorum. Daha özelde ise HIV ve AIDS kaynaklı ayrımcılık ve damgalama alanında çalışmalar yapmaktayım.

Adaylığa karar verdiğim ilk andan itibaren gerek Edirne il örgütünden yoldaşlarım gerekse partimizin genel merkez çalışanları tarafından hep destek gördüm ve görmekteyim.

Adayların belirlenmesinden sonra Edirne’de çalışmalarımıza başladık ve çok olumlu geri dönüşler almaktayız.

HDP tüm renkleriyle mecliste en güçlü şekilde var olma iddiasını seçim startını verdiği Edirne’den çok güçlü bir şekilde ortaya koydu.

Çok renkli bir listeyle seçime gidiyoruz. Bu liste Türkiye’nin bir fotoğrafıdır. Edirne listesinde benim haricimde bir kadın, bir Kürt ve bir Roman arkadaşımız bulunmaktadır bu bile HDP’nin ne kadar renkli bir parti olduğunu göstermektedir.

LGBTİ bireyler ve tüm Türkiye Halkları için Yaşam hakkı en acil talebimizdir. Eşit yurttaşlık, özgürlük, barınma, istihdam vb. alanlarda eşit olmak taleplerimiz arasındadır. Nefret suçunun tanımlanması ve uygulanması için mücadele edeceğim. Pozitif ayrımcılık değil eşit yurttaşlık temelinde bir yaşam talebimizi en güçlü şekilde dile getireceğim.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/984541/_Yasam_hakki_en_acil_talebimizdir_.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder