4 Nisan 2018 Çarşamba

Erkekleri seviyromuş ama eşcinsel değilmiş!

Erkekleri Seven; Ama ‘Eşcinsel’ Olarak Adlandırılmak İstemeyen Erkekler Şimdi Bu Tuhaf Etiketi Seçebiliyor


Erkekleri seven, ancak LGBTQ topluluğuyla özdeşleşmeyen erkekler, kendilerini tanımlamak için BBC’nin bir röportajı ile yeni bir kelime oluşturdu.

“Eşcinsel” biraz kliniktir ve çok sayıda insan bunu olumsuz bir şekilde kullanmaktadır “diye belirtiyor Nicolas Chinardet. “Gay’in kendine özgü bir yaşam tarzı var; buna kendimi tanımıyorum.”

Chinardet, eşcinselliğin “eşcinsel” ile özelleştirebileceğimiz klişelerle “ilgili olmadığını” söylüyor. Bir kulüp fotoğrafçısı olarak, çalışmadığı sürece “gece kulüplerine gitmiyorum, alışveriş yapmayı sevmiyorum” diyor.

Chinardet, karşısındaki erkeği cinsel açıdan cazip bulan bir erkeği tanımlamak için alternatif bir terim ortaya attı: androfil. Terimi, Yunan dili bilgisiyle iki kelimeyi bir araya getirerek yarattı – insanı anlayan “andro” ve “bir şey için aşk” anlamına gelen “phile” öneki.

Sözcüğün tanımını açıklayan Chinardet, “Bu, belirli bir kişinin neye çektiğini sormanın nazik, özgün olmayan bir yolu. Androfilik bir erkek eşcinseldir, ancak androfilik bir kadın heteroseksüeltir. ”

Sözcük aynı zamanda kimliklerin alt olarak bulunduğu başka bir genç gay erkekler grubu tarafından oylanarak seçildi. -sağ . Henning Diesel Hamburg, Almanya yakınlarında yaşayan sağcı bir liberal. Ayrıca “gay” kelimesini reddederek, kendisini androfil olarak tanımlamaya başladı.

37 yaşındaki birey, “Eşcinsel olarak LGBT + dünyasının bir parçası olarak kendisi hiç bir zaman görmediğini” söylüyor.

“Lady Gaga, Ariana Grande ve Miley Cyrus gibi eşcinsel müziği” ve “Queer As Folk  gibi gay TV ve filmleri” ile özdeşleşmediğini açıkladı.

Henning kendisini “alt-sağ ile ilişkili” olarak kabul ediyor ve sağ alt harekette figürlerle oluşturulan videolar ve tweet’leri düzenli olarak paylaşıyor.

“Cinsel yönelimim eşcinseldir” diyor. Ve kişiliğini, “tipik olarak cesaret ya da gayret gibi erkek özellikleri olarak anılan- çok geleneksel kalıplar” ile olarak tanımlıyor.

https://hornet.com/stories/tr/erkekleri-seven-erkekler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder