23 Eylül 2017 Cumartesi

Trump’ın “orduda transseksüel yasağından“ Pentagon habersiz

Transseksüelleri orduda yasaklayan Trump: Transların tıbbi masrafları orduya ek maliyet yüklüyor


Pentagon Sözcüsü White: ’Henüz Beyaz Saray“dan resmi bir talimat almadık’ WASHINGTON (AA) - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Başkan Donald Trump’ın sosyal medyada, Amerikan ordusuna transseksüellerin alınmaması konusundaki ifadeleriyle ilgili, Beyaz Saray’dan henüz resmi bir talimat almadıklarını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Dana White tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Savunma Bakanlığı Başkomutanın askerlik hizmetine transseksüellerin alınmaması ile ilgili duyurusuna müteakip henüz Beyaz Saray’dan resmi bir talimat almadı.“ ifadesi kullanıldı.

Söz konusu talimatı aldıktan sonra konuyla ilgili detaylı açıklama yapacaklarını aktaran Dana, bu konudaki politika değişikliğini resmi talimat aldıktan sonra uygulamaya koyacaklarını belirtti.

Trump Twitter hesabından dün yaptığı açıklama ile ABD ordusunda transseksüellerin görev almasına müsaade etmeyeceğini ve o durumdaki bireylerin tıbbi masraflarının orduya ek maliyet yükleyeceğini ifade etmişti.

Dün Dış Basın Merkezinde yabancı basın mensupları ile bir araya gelen Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis de konuyla ilgili herhangi bir bilgi sahibi olmadığını, ellerinde Trump’ın Twitter paylaşımından başka bir şey olmadığını ifade etmişti.

http://www.belge.com.tr/ajans/haber-trumpin_orduda_transseksuel_yasagindan_pentagon_habersiz-683787

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder