6 Temmuz 2017 Perşembe

Irak’lı gay aktör kaçırılıp vahşice öldürüldü


Iraklı aktör kaçırıldı, işkence gördü ve eşcinsel olduğu için öldürüldü.
Genç bir Iraklı aktör, feminen görünümü için hedef alınmasının ve tehditler almasının ardından dün işkence gördü ve öldürüldü.
Bağdat Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olan Karar Noshi, başkentte bir tiyatroda çalışıyordu. Dün, şehrin merkezinde yoğun bir yol olan Filistin Caddesi’nde ölü bulundu.
Kurdistan24 ajansı, Noshi’nin alışılmadık saç modeli ve modadaki zevki yüzünden daha önce de defalarca ölüm tehditleri aldığını bildirdi.
Görgü tanıkları Noshi’nin cesedinde işkence izleri ve ve bıçak yaraları olduğunu belirttiler. Bildirildiğine göre, Noshi bir erkek güzellik yarışmasına katılmayı planlıyordu. Ailesi, vücudun bulunmasından kısa bir süre sonra ölümü doğruladı.
Polis raporları, Noshi’nin kendisine yönelik tehditlerden haberdar olduğunu, ancak kendini ifade etmekten geri adım atmak istemediğini belirtiyor. O tehditler karşısında, ‘Özgürlüğü savunmak için onuruyla savaşan bir insan’ olduğunu söylüyordu. Bir sinema ve tiyatro aşığı olan Noshi’den geriye kalan sosyal medya paylaşımlarından bazıları şöyle.
Benzersiz bir dış görünüş oluşturmak için kişisel özgürlüklerimi güvence altına alıyorum.
Şüphesiz bana yapılan tehditler ve yazılar sadece kendi seviyelerinin düşüklüğünü gösterir. Ben bu kötülükler karşısında sessiz kalmayı seçiyorum
Sevenleri onun duruşuna ve yakışıklılığına hayran olmuş ve ona Irak’ın ‘güzellik kralı’ demişlerdi. Noshi’nin cesedinin resimleri cinayeti kınayanlar tarafından sosyal medyada dağıtıldı. Cinayetin ardından kimse tutuklanmadı.

BERK ÇAĞIRAN
http://www.lgbthaber.net/2017/07/05/irakli-gay-aktor-kacirilip-vahsice-olduruldu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder