6 Temmuz 2017 Perşembe

"Eşcinselliğe hoşgörü gösteren bu adamın işine derhal son verin!"

İngiltere’de hahamlar Sefarad hahamın işine son verilmesini istedi

Londra’da bir grup haham, İngiltere Baş Hahamına başvurarak, Sefarad Haham Joseph Dweck’in eşcinsellikle ilgili hoşgörülü yorumlarından dolayı görevden alınmasını istedi.

Haham Joseph Dweck, geçen ay Ner Yisrael Sinagogunda verdiği 90 dakikalık vaazında, “Tevrat homoseksüelliği yasaklasa da feminizm ve eşcinsellik konusunda gösterilen toleransın bütününde topluma faydası olduğunu görüyoruz. Eninde sonunda Tevrat ve toplumumuz açısından önyargılarımızı bırakıp eşcinselliği ele almalıyız. Bu çılgın yobazlığı durdurmazsak toplumlar ileri giderken biz geride kalacağız. Tanrı dünyayı sevgiye götürürken kimseyi beklemez” demişti.

İngiltere Baş Hahamı Ephraim Mirvis, İsrail’in Sefarad Baş Hahamı Yitzhak Yosef’in da talebi doğrultusunda ‘Dweck Olayı’ adı verilen bu anlaşmazlığı çözeceğini duyurdu.

Los Angeles’ta büyüyen Dweck hahamlık belgesini İsrail eski Sefarad Baş Hahamı Ovadia Yosef’ten almıştı. Şimdi uzunca bir dönem için Dweck’in Yahudi din hukuku hakkındaki tüm düşünceleri ve öğretileri sorgulanacak. Nihai kararı İngiltere Baş Hahamı verecek.

İngiltere’de hahamlar Sefarad hahamın işine son verilmesini istedi Londra’da bir grup haham, İngiltere Baş Hahamına başvurarak, Sefarad Haham Joseph Dweck’in eşcinsellikle ilgili hoşgörülü yorumlarından dolayı görevden alınmasını istedi. 05 Temmuz 2017 129 görüntüleme Kültür Haham Joseph Dweck, geçen ay Ner Yisrael Sinagogunda verdiği 90 dakikalık vaazında, “Tevrat homoseksüelliği yasaklasa da feminizm ve eşcinsellik konusunda gösterilen toleransın bütününde topluma faydası olduğunu görüyoruz. Eninde sonunda Tevrat ve toplumumuz açısından önyargılarımızı bırakıp eşcinselliği ele almalıyız. Bu çılgın yobazlığı durdurmazsak toplumlar ileri giderken biz geride kalacağız. Tanrı dünyayı sevgiye götürürken kimseyi beklemez” demişti. İngiltere Baş Hahamı Ephraim Mirvis, İsrail’in Sefarad Baş Hahamı Yitzhak Yosef’in da talebi doğrultusunda ‘Dweck Olayı’ adı verilen bu anlaşmazlığı çözeceğini duyurdu. Los Angeles’ta büyüyen Dweck hahamlık belgesini İsrail eski Sefarad Baş Hahamı Ovadia Yosef’ten almıştı. Şimdi uzunca bir dönem için Dweck’in Yahudi din hukuku hakkındaki tüm düşünceleri ve öğretileri sorgulanacak. Nihai kararı İngiltere Baş Hahamı verecek.

http://www.salom.com.tr/haber-103669-Ingilterede_hahamlar_sefarad_hahamin_isine_son_verilmesini_istedi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder