7 Temmuz 2017 Cuma

“EŞCİNSELLER İSTEDİĞİ GİBİ YAŞAYABİLİR”

ABD’li muhalif yönetmen Oliver Stone’un “Putin ile Görüşmeler” adını verdiği 4 bölümden oluşan belgeseli internette yayımlandı. Türkiye’de “Blutv” üzerinden izlenebilen belgeselde yakın tarihle ve Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in kişisel hayatıyla ilgili son derece çarpıcı detaylar mevcut.

Batı’da Rusya’ya en çok yöneltilen suçlamalardan biri de “homofobi”. Stone Putin’e Rusya’da eşcinsellerin durumunu soruyor. Putin ise yetişkin insanların hayatlarını istedikleri gibi yaşayabileceklerini, bunun önünde bir engel olmadığını belirtiyor. Eşcinsel olduğunu bildiği pek çok kişinin Rusya’da önemli yerlere geldiğini söylüyor.

Stone’un Rusya’daki “eşcinsellik propagandası yasağı”nı hatırlatması üzerine “büyüme çağındaki çocuklarımızı korumak durumundayız. Etki altında kalmalarını istemiyoruz. Ancak 18 yaşını geçtikten sonra istedikleri tercihte bulunmalarının önünde bir engel yok” cevabını vererek Rusya’nın Suudi Arabistan gibi eşcinsellik yüzünden insanların idam edildiği ülkelerle bir tutulmasına sitem ediyor.

“BENİM ‘ÖZEL GÜNLERİM’ YOKTUR”

Stone, kimi zaman agresif olmakla suçlanan Putin’e bazı günlerde dengeyi kaybederek agresif davranıp davranmadığını soruyor. Putin “ben kadın mıyım özel günlerim olsun” sözleriyle cevap veriyor. Stone’un “şu an Amerikan’ın yarısının düşmanlığını kazandınız” cevabı üzerine Putin “bu kadınların yaşadığı doğal bir durum” ifadelerini kullanıyor.

http://odatv.com/ben-kadin-miyim-ozel-gunlerim-olsun-0707171200.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder