26 Haziran 2017 Pazartesi

Paris’te Gay Pride yürüyüşü: ’’Herkese PMA hakkı’’

 

Concorde meydanında parlamento binasının karşısında bir araya gelen on binler Republique meydanına doğru LGBTİ’lerin haklarını savunmak için renkli görüntüler ve müzik eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş korteji ünlü Rivoli caddesinden ilerleyerek Adalet Bakanlığının yakınından ve Louvre müzesinin önünden devam ederek Sebastopol’dan ilerlerdi.

LGBTİ sözcüsü Clemence Zamora Cruz yaptığı açıklamada’’ Fransa eski cumhurbaşkanı Hollande 5 yıllık iktidarı boyunca taleplerimiz ile ilgili bir iyileştireme bulunmadı ve sözlerinin arkasında durmadı. Oysa sağlık sorunu ciddi bir

sorundur ve aciliyet teşkil etmektedir. Tıbbı müdahaleler sosyal adalet göstergesidir. Heteroseksüel çiftlere tanın tıbbı yardım alınarak çocuk yapma hakkı tüm cinsiyetler için eşit olmadır’’ dedi.
Milli etik danışma komitesi(CCNE) PMA ile lezbiyen ve bekâr kadınların tıbbi yardım alarak çocuk sahibi olmalarının önündeki engellerin olmadığını beyan etti. Fakat komitenin açıklaması yalnızca öneri ve tavsiye niteliği taşımaktadır.

CCNE Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 16 Nisan’da açıkladığı bu konu üzerine yaptığı desteğin yasalaşmasını istiyor.

Republique meydanında verilen konser ve yapılan gösterileler eylem son buldu. Yürüyüşe sendikalar, kadın örgütleri, partiler ve değişik kurumlar katılarak destek verdi.
AF (Paris)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder