21 Haziran 2017 Çarşamba

LGBTİ+ Dayanışması’nın ısrarı kazandırdı: ODTÜ’de cinsiyetsiz tuvalet dönemi

ODTÜ yönetimi, LGBTİ+ Dayanışması’nın imza kampanyası sonrası fakültelerde cinsiyetsiz tuvalet uygulamasına başladı


Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) LGBTİ+ Dayanışması’nın çağrısıyla 400’den fazla üniversiteli, cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek amacıyla ve tuvaletlerdeki erkek-kadın ayrımının kaldırılması talebiyle imza topladı.

Üniversite yönetimi ise bu talebi yanıtsız bırakmadı ve cinsiyetsiz tuvalet uygulamasını hayata geçirdi. Cinsiyet tuvalet uygulamasına geçildiği, fakülte binalarına asılan afişlerle duyuruldu.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’nın Beşeri Bilimler Fakültesi binasının bir katında bulunan kadın ve erkek tuvaletlerinin tabelasının “Cinsiyetsiz Tuvalet” olarak değiştirilmesi ve kapıya bir bilgilendirme notu asılması talebiyle başlattığı imza kampanyası yüzlerce üniversiteliden destek görmüştü. İmzaların toplanmasının ardından rektörlüğe başvuran topluluk, kendilerine net bir yanıt verilmemesine tepki göstermiş, “Onlar bunu kabul etmek istemiyorsa biz de tuvaletleri fiili olarak cinsiyetsizleştireceğiz. Tabelayı asacak ve bu şekilde kullanacağız” demişti.

Cinsiyetsiz tuvalet uygulaması daha önce Boğaziçi Üniversitesi’nde uygulamaya konmuştu. 2014 yılında imza toplayarak dilekçe veren üniversitelilerin talebi 2016 yılının başında hayata geçirilmişti.

Sendika.Org

http://sendika48.org/2017/06/lgbti-dayanismasinin-israri-kazandirdi-odtude-cinsiyetsiz-tuvalet-donemi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder