25 Haziran 2017 Pazar

13. Hormonlu domates ödülleri sahiplerini buldu

LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemi içeren ve eylemler sergileyenlere yönelik verilen Hormonlu Domates ödülleri 23.06.2017’de gece Roxy’de düzenlenen partide sahiplerini buldu. İlk kez 2005 yılında “ Hormonlu Domates yemeyin. Homoseküel olursunuz” sözleri ile Erman Toroğluna verilen ödüller eğitim, hedef gösterme, medya, sağlık, siyaset, televizyon kategorilerinde dağıtılıyordu. Bu yıl farklı kategorilerde de ödüller verildi ve yine ödülleri belirleyen halkın oyları oldu.  Yapılan ödül gecesinde şarkıları ile Korospular ve sahne şovlarıyla Çırak Queen atölyesinden çıkan drag queenler damga vurdu.


Tören esnasında trans aktivistler tarafından Onur Haftası Komitesine de etkinliklerin bir kısmının ikili cinsiyete dayalı olması nedeniyle mavi-pembe ikili cinsiyetli domatesler hediye edildi:

“Nüfus cüzdanlarından tez anketlerine, tuvaletlere pek çok alanda ikili cinsiyet dayatmasına maruz kalan ve bu dayatma altında yaşayamayan, buna karşı direnen insanlar olarak, onur haftasındaki etkinliklerin bir kısmının ikili cinsiyete dayalı ve cis gender odaklı olması nedeniyle, intersekslerin etkinliğinin de son anda eklendiği programı oluşturan onur haftası komitesine biz de ikili cinsiyetli domatesleri hediye etmek istiyoruz.”

Hormonlu Domates Ödüllerini kazananlar

Eğlence dalında verilen ödüllerin sahibi Nihat Doğan ve Demet Akalın oldu. Nihat Doğan’ın Barbaros Şansal’a yönelik linç girişimi sonrasında “ 15 Temmuz’da havaalanındaki tankları durduran kahraman milletimiz bu gece de TOPları durdurmuştur.” Tweeti yüzünden ödülü alırken Demet Akalın ise onu “Tespitlerin bazen tavan” diyerek desteklediği için ödül alan isimlerden oldu.

Trans erkek bir üyesinin erkek soyunma odasını kullanmasına izin vermediği, üstüne üyeliğini dondurduğu için Sağlık dalında verilen ödüllerin sahibi Macfit oldu.

Ian MCKellan’ın “açık bir eşcinsel olarak” ifadesinin çevrilmediği etkinlikten sonra “teknik arıza” diyerek geçiştirmesi ve özür dilememesi nedeni ile Sansür alanında verilen ödülün sahibi ise İstanbul Film Festivali oldu.

Mekan girişinde transfobik ayrımcılıklarından dolayı Mekan alanında Tek Yön ve Love ödül olan eğlence yerleri oldu.

“Siz de hep seks konuşuyorsunuz.” LGBTİ+’ lerin sık sık duyduğu fobik sözler arasından en çok oy alan ve hormonlu domatesi alan söz oldu.

Kemal Ördek’in uğradığı tecavüzü “rızası vardır” ve “somut delil yoktur “  ifadeleri ile yok sayan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesi Siyaset alanında Hormonlu Domatesi alan kurum oldu.

LGBTİ+ Farkındalık haftası yapan Robert Koleji ve Koç Üniversitesi’ndeki bir öğrenciyi hedef gösterdiği için Medya alanında Hormonlu Domatesi alan Yeni Akit oldu.

Son dönemde “Kız” lara pembe, “oğlan”lara mavi paketle satmaya ürün satmaya çalışan Kinder, hem cinsiyetçi hem de transfobiyi üretip beslediği için Eğitim alanında hormonlu domatesi alan aday oldu.

Çeçenistan ve Rusya’da kurulan Eşcinsel Toplama Kamlarında eşcinsellere işkence yapıldığı ve eşcinselleri ölüme terkettiği için ve ailelerine çocuklarını öldürmelerini söylediği için Beynelminel dalında Hormonlu Domatesi alan Çeçenistan ve Rusya oldu.

Yazar: Kadir Demiray
Kaynak: KaosGL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder