26 Mayıs 2016 Perşembe

ABD'de Obama yönetimine 'cinsiyet değiştirmiş öğrenciler' davası

ABD’de, devlet okulunda okuyan cinsiyet değiştirmiş  öğrencilerin, seçmiş oldukları cinsiyete göre devlet okullarının tuvaletini  kullanabilmesine ilişkin aldığı karar nedeniyle Başkan Barack Obama yönetimine  dava açıldı.

Alabama, Georgia, Teksas ve Wisconsin dahil toplam 11 eyalette, Başkan  Obama yönetiminin aldığı kararı Washington’da Federal mahkemede yargıya taşıdı.

Yönetimden davacı olan eyaletlerin avukatları, Başkan Obama  yönetiminin okul ve iş ortamlarını bir deney alanına çevirmeye çalıştığını öne  sürerek, "Obama yönetimi, ülkedeki bütün devlet okullarını ve çalışma ortamlarını  bir laboratuvara çevirerek korkunç bir sosyal deney yapıyor” değerlendirmesinde  bulundu.

ABD Adalet Bakanlığı ve eğitim Bakanlığı tarafından 2 hafta önce,  okullardaki cinsiyet değiştirmiş öğrencilerin Federal kanunlar çerçevesinde  tercihlerine göre okullarda yaşayabilmesini hedefleyen projesinin ülkedeki  demokratik kurallarla dalga geçmek olduğunu savunan avukatlar, Obama yönetiminin  toplum içerisindeki sağduyunun anlamını kötüye kullandığını iddia etti.

Eyaletlerin bu kararı almasının temel sebebinin, okullarda çocukların  cinsel istismara uğrayabileceği korkusu olduğu belirtildi.

Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, bu kararı almalarının sebebini  ABD’de devlet tarafından yönetilen okullarda cinsiyet ayrımcılığını ortadan  kaldırmak olduğunu savunmuştu.

Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder