5 Mayıs 2015 Salı

HDP adayı Erbay, LGBTİ öğrencilerle buluştu

LGBTİ Öğrenciler Buluşması'na katılan HDP milletvekili adayı Şerife Erbay, "Tüm adaylar HDP'nin tüzüğünü, programını kabul ederek geldiler. Dolayısıyla bildirgedeki her bir ifade herkesi bağlıyor. Ancak biz de olmakta olanız, tabi ki eksikliklerimiz var. Ancak öğrenmeye çalışıyoruz" dedi.

HDP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Şerife Erbay, LGBTİ öğrenci ve LGBTİ aktivistleri ile bir araya geldi.

HDK'de gerçekleştirilen öğrenci forumuna Mimar Sinan, Galatasaray, Arel, Boğaziçi ve Beykent üniversitelerinden öğrenciler katıldı. Erbay'a HDK MYK Üyesi Derya Barış Şen, HDP MYK Üyesi Cihan Erdal ile HDP PM üyesi Mehmet Tarhan eşlik etti.

Erbay, LGBTİ'lerin de eleştiri ve önerilerini almak için bir araya geldiklerini anlattı, "HDP elbette barajı aşacak, LGBTİ'lerin Meclis'te daha da görünür olması için önerilerinizi almak istiyoruz. Tüm LGBTİleri beklenti ve önerilerini almak istiyoruz" dedi.

HDP PM Üyesi Mehmet Tarhan, "yeni yaşam" bildirgesinde LGBTİ'lere yönelik olarak yer alan maddeleri anlattı. 4 yıldır HDK içerisinde yer alan LGBTİ örgütlerinin varlığına dikkat çeken Tarhan, "Türkiye LGBTİ hareketinin ana akımı diyebileceğimiz örgütler HDK içinde yer aldı, bunların bazıları da HDP içinde yer aldı" dedi. HDK ve HDP tüzüğü ve disiplin yönetmeliğinde LGBTİ'ler ile ilgili maddeleri de hatırlatan Tarhan, "Üyelerin ve yöneticilerin özel alandaki homofobik ve transfobik davranışları da disiplin yönetmeliğine geçti. LGBTİ örgütlerinin çalıştayı sonucunda ortaya çıkanlar seçim bildirgesinde yer aldı" diye konuştu.

LGBTİ'ler, Transfobi ve Homofobi Karşıtı Buluşmaları'nın taleplerinin HDP tarafından desteklenmesini istedi.

Erbay, söz konusu taleplerin tamamının gençlik bildirgesinde yer aldığını belirtti, "Ancak tek eksik olarak LGBTİ kulübünün belirtilmemiş olması" dedi.

Liselerden gelen LGBTİ'ler, LGBTİ'lerin liselerde hala "hastalık olarak algılandığını anlattı, "Baskı altındayız açıkçası" dedi.

"Bildirgenin vekiller arasındaki etkisi nedir?" sorusuna Erbay, "Tüm adaylar HDP'nin tüzüğünü, programını kabul ederek geldiler. Dolayısıyla bildirgedeki her bir ifade herkesi bağlıyor. Ancak biz de olmakta olanız, tabi ki eksikliklerimiz var. Ancak öğrenmeye çalışıyoruz" dedi.

Forumda bir LGBTİ, "Oyum elbette HDP'ye. Daha da güvenmek istiyorum. Tüm vekillerinin gönül rahatlığı ile LGBTİ hakkı savunucusu olmasını istiyorum" diye konuştu.

Erbay, bunun üzerine, "Bu söylediğinize tamamen katılıyorum" dedi.

http://www.etha.com.tr/Haber/2015/05/05/politika/hdp-adayi-erbay-lgbti-ogrencilerle-bulustu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder