28 Ocak 2015 Çarşamba

SYRİZA LGBTİ haklarını güvenceye alacak

Seçim programında LGBTİ'lerin haklarının kurumsal güvenceye alınmasını savunan SYRİZA, nefret suçlarıyla mücadeleyi de gündeminde tutuyor.

Yunanistan'da iktidara gelen Radikal Sol Koalisyon'un (SYRİZA) ayrımcılığa uğrayan toplumsal kesimlere yönelik politikaları herkesi heyecanlandırıyor. SYRİZA, seçim sürecinde birlikte çalışan 8 LGBTİ örgütüyle bir araya gelerek vaatlerini açıklayan ilk partilerden biri.

EŞCİNSEL EVLİLİK KURUSALLAŞMALI
SYRİZA'nın kuruluş konferansında alınan kararlara göre; eşcinsel çiftler için evliliğin tam ve eşit haklarla kurumsallaşması destekleniyor. Eşcinsel çiftlerin evlat edinmesine gerektiğini de savunan SYRİZA, bu konuda incelemelerde bulunuyor. Cinsiyet kimliğinin Yunan devleti tarafından tanınması ve translara belgelerinin cinsiyet geçiş ameliyatı şartı aranmaksızın verilmesini temel bir gündem olarak ele alan SYRİZA, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması için çalışmalara yer vereceğini ifade ediyor.

NEFRET SUÇLARIYLA MÜCADELE
SYRİZA'nın kuruluş konferansında yapılan açıklamalardan bazıları şöyle:

-Öğretmenlere ve okul çalışanlarına yönelik uygun eğitimler verilmesi, okulların düzgün işleyişi ve tüm kimliklerin saygı gördüğü bir okul ortamının temin altına alınması için temel şartlardan biridir. Bu doğrultuda, SYRİZA okul çalışanlarını bilgilendirmeye ve eğitmeye yönelik önlemlerin alınmasını ve öncelikli olarak insanları bilgilendirmeye ve ayrımcılıkla etkili mücadeleye yönelik bir medya kampanyası oluşturulmasını hedeflemektedir.

-Yeni ırkçılık karşıtı yasanın nefret söylemine karşı hükümlerinin etkili bir biçimde uygulanması, ülkemizdeki homofobik saldırı ve nefret suçlarıyla mücadele için yapılması gerekenlerin en azıdır. SYRİZA, bu hükümlerin uygulanmasını desteklemektedir ve ilgili yapılarla işbirliği halinde yasal çerçeveye uyumlu hale getirilmesini temin altına alacaktır.

-Zorunlu eğitim müfredatında uygun eğitimi almış öğretmenler, modern kitaplar ve her türlü cinsel ifade ve cinsiyet kimliğine gönderme yapan cinsel eğitimin yer almasının ülkemizdeki homofobiyle mücadelede hayatî olduğuna inanmaktayız. Bu doğrultuda çalışmayı ve özel önlemler almayı vaat ediyoruz.

Etha

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder