3 Temmuz 2014 Perşembe

Bolivya lideri Morales: İyileşmek için idrarımı içiyorum

Güney Amerika ülkelerinden Bolivya'nın Devlet Başkanı Evo Morales, iyileşmek için idrarını içtiğini açıkladı.

Ülkenin ilk yerli Devlet Başkanı Morales, modern tıbbi cihazların getirildiği Cochabamba bölgesindeki törende yaptığı konuşmada idrarını ilaç olarak kullandığını itiraf etti.

Köyde yaşadığı sırada öksürükten kurtulmak için lampaya ve wira-wira gibi bitkileri kullandığını ifade eden 54 yaşındaki Morales, bir gün bir doktorun "İdrarınızı için, iyi gelir" tavsiyesine uyduğunu ve daha sonra iyileşmek için idrar içmeyi alışkanlık edindiğini vurguladı.

Morales, Bolivyalı doktorlara yerlilerin yaşadığı

ve yoksul bölgelerde çok yaygın olan geleneksel tedavi yöntemleri ile modern tıbbı bir arada kullanmaları çağrısında bulundu.

Bolivya'nın kırsal kesimlerinde idrar, bazı hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılıyor. Bazıları idrarı içerken bazıları cildine sürüyor ya da vücuduna enjekte ediyor. 2009'da 35 yaşındaki bir kadın, enjekte edilen idrarın enfeksiyona yol açması üzerine yaşamını yitirmişti. (AA)

1 yorum:

  1. Bolivya lideri sağlıklı olmak için idrarını içiyormuş. Yıllar önce okuduğum "Çişteki Mucize" adlı kitapta da bir kralın sağlıklı olmak için her sabah kendi idrarını içtiğini okumuştum. O kitapta, idrarın içeriğinde 78 madde olduğunu okumuştum, son Tübitak bilgilerinde 200 maddeden bahsediyor. Vücudumuzdaki eksiklikleri veya fazlalıkları da kimyasal ilaçlarla dengelemiyor muyuz? İdrarın içeriğindeki mineral ve maddeler nedeniyle mutlaka olumlu bir etkileşim olacaktır ama günümüz tıbbında bu yola başvurmak, hatta alternatif tıbba başvurmak da diyebiliriz, bana biraz sağlığımızı mucizelere, şansa bırakmak gibi geliyor. Yani rahatsızlığımızı bilimsel tıpla tespit edip isabetli tadavi uygulamak varken, niye sağlığımızı şansa bırakalım ki. İdrarın steril ve de anti bakteriyal, antiviral özekllikleri olmasından dolayı belki bir zararını görmeyebiliriz ama sağlığımızı riske etmiş de oluruz tedaviyi geciktirdiğimiz için.

    Halk arasında inanıldığı gibi idrara karşı temizlenilmesi gereken bakteriyal veya virütik muamele yapılması da çok yanlış. İdrar bir kan süzüntüsüdür. Böbrekler vücuttaki su ve madde dengesini sağladıktan sonra fazlalıkları idrar yoluyla atar. Bu atığın da % 95'i su, % 5'i de metabolik maddelerden oluşur maddelerden oluşur ve ürkülecek hiçbir tarafı yoktur eğer ciddi bir sağlık probleminiz yoksa.

    YanıtlaSil