2 Temmuz 2020 Perşembe

Peru'da LGBTİ+ gece kulübü salgın sonrası market oldu

Gece kulübünün diskjokeyi markete dönüştürülen mekanda yine müşteriler için müzik çalarak eski işini sürdürme imkanına sahip tek şanslı kişi olarak dikkati çekiyor.


Peru’nun başkenti Lima’da, pandemi nedeniyle kapatılan kentin en büyük LGBT gece kulübü, vatandaşların sadece gıda ürünleri satın alabilmesi için yeniden açıldı.

Euronews’te yer alan habere göre, ValeTodo gece kulübündeki dans pisti ile içki ve kokteyl şişelerinin bulunduğu raflar, vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gıda ürünleriyle donatıldı.

Kulübün yöneticisi Claudia Achuy, salgın yüzünden ilan edilen zorunlu karantinanın ve gece çıkma yasağının başkentin bütün eğlence hayatına darbe vurduğunu, mekanda çalışan 120 kişinin işsiz kalma tehlikesi üzerine, mekanı markete çevirme kararı aldıklarını söyledi.

“Daha önce dans etmeye, şimdi gıda almaya geliyoruz”
LGBT gece kulübünde renkli elbiseleriyle akşamları dans gösterilerine çıkan şimdi ise gıda marketinde tezgahtar olarak çalışan Belaluh McQueen’ın Euronews’ın aktardığına göre, salgının getirdiği ekonomik krizle binlerce kişinin istihdam dışı kaldığı bir ortamda yine de bir işi olduğu için mutlu.

LGBT kulübüne daha önce eğlenmek için gelen Alexandra Herrera isimli bir müşteri ise şimdi gıda ürünleri almak için geldiği mekanın bir şekilde yine de korunmasının kendisini sevindirdiğini belirtti ve  “Daha önce buraya dans etmek için geliyorduk şimdi gıda ürünü satın almak için geliyoruz, ne yapalım kendimizi koşullara uydurmak zorundayız” dedi.

Gece kulübünün diskjokeyi markete dönüştürülen mekanda yine müşteriler için müzik çalarak eski işini sürdürme imkanına sahip tek şanslı kişi olarak dikkati çekiyor. (EMK)

http://bianet.org/bianet/lgbti/226735-peru-da-lgbti-gece-kulubu-salgin-sonrasi-market-oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder