14 Temmuz 2020 Salı

Günün homofobiası!

Kudurdular! LGBT'li sapkınların çatı örgütünden Peygamberimiz ve İslam'a alçak hakaret!

Pedofiliyle bağlantıları olduğu bilinen sapkınların ve uçkur düşkünlerinin yuvalandığı Türkiye LGBTİ Birliği adlı illegal yapı, İslam dinine ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (SAV) hakaretler etti. Milli değerlere saldırarak halkı provoke eden paylaşımlar yapan sapkın LGBTİ'lere vatandaşlar büyük tepki gösteriyor.

Kudurdular! LGBT'li sapkınların çatı örgütünden Peygamberimiz ve İslam'a alçak hakaret!

Türkiye LGBTİ Birliği adlı eşcinsel haklarını savunduğunu iddia eden illegal sapkın örgüt, İslam dinine ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaret ve aşağılama içeren paylaşımlarda bulundu.

Türkiye sınırları içerisinde 'eşcinsellerin haklarının kazanılması' ve 'eşcinsel görünürlüğüne katkı sağlanması' amacıyla faaliyet gösterdiğini öne süren sapkın yapı "Türkiye LGBTİ Birliği" sosyal medya hesabında İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaret etti.

Peygamberimiz ile İslam'a iftira ve hakaretler
Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımlarda ismi geçen yapı, İslam dininin pedofiliyi savunduğunu iftirasını atarak, İslam peygamberi Hz. Muhammed'i (SAV) de bu iftirayla suçlayarak hakaretlerde bulundu.

Sürekli olarak paylaşımda bulunan sapkın oluşum, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli bir karikatürü de sosyal medya üzerinden paylaştı.

İslam önlerindeki en büyük engel
İslam dininin pedofiliyi ve eşcinselliği yasakladığı, her iki uygulamaya karşı da İslam'ın hükümlerinde çok ağır cezaların bulunmasına rağmen kudurmuşça Peygamberimiz ve İslam'a saldıran sapkınlar, aileyi yıkma ve toplumu ifsad etme yolundaki en büyük engel olarak İslam'ı görüyor.

Türkiye LGBTİ Birliği, illegal bir yapı
Türkiye LGBTİ Birliği tüzel kişiliğe sahip bir kurum veya dernek değil. Ancak oluşum, 2012 yılından bu yana ILGA Uluslararası LGBTİ Federasyonu’na ve 2015’ten bu yana Denge ve Denetleme Ağı’na üye.

Türkiye LGBTİ Birliği'nin, Türkiye'de eşcinsel haklarını savunduğu iddiasıyla faaliyet gösteren, sosyal medyada etkin bir yapılanma olduğu biliniyor.

https://m.yeniakit.com.tr/haber/kudurdular-lgbtli-sapkinlarin-cati-orgutunden-peygamberimiz-ve-islama-alcak-hakaret-1331681.html


Sapık CEO ve istismar sonrası çocuğa LGBT ödülü

Laikçi Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Işık Okulları’ndaki patlak veren ahlak dışı olaylara her gün yenisi ekleniyor. Cinsel istismar ve sapık CEO’dan sonra vakfın düzenlediği liselerarası yarışmada minik öğrencilere eşcinsellik hakkında konuşmalar yaptırıldığı ve birinciye LGBT ödülünün verildiği ortaya çıktı.

İstanbul’da faaliyet gösteren laikçi Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Okulları’nda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Nişantaşı’ndaki Işık Anaokulu’nda 4 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar vakası ve FMV CEO’su Koray Tulgar’ın ahlaksız sosyal medya paylaşımlarının ardından şimdi de okulda eşcinsel sapkınlık faaliyetleri baş gösterdi. FMV Işık Lisesi’nin düzenlediği İstanbul Liselerarası İngilizce Güzel Konuşma Yarışması’nda birincilik ödülünün ‘Türkiye’de LGBT Hakları’ konulu konuşma yaptırılan öğrenciye verildiği beirlendi.

FMV’nin İstanbul’daki 10. sınıf öğrencilerinin hedef alındığı yarışma, sözde ‘kendilerini topluluk önünde İngilizce ifade edebilme becerilerini geliştirmesi’ maksadıyla gerçekleştiriliyor. Yarışmaya katılımı kabul edilen öğrenciler, 5 dakika süreyle jüri önünde İngilizce konuşma yapıyor. Konuşma bittiğinde her yarışmacı öğrenci, FMV jürisinin sorularını doğaçlama olarak yine İngilizce cevaplıyor. Laikçi vakfın 24 Mart 2015 tarihinde düzenlediği İstanbul Liselerarası İngilizce Güzel Konuşma Yarışması’nda jüri, birinciliği ‘eşcinselliğe’ verdi.

Sapkın işbirliği!
Işık Lisesi Nişantaşı kampüsünde düzenlenen yarışmada İngilizce olarak eşcinsellik konuşması gerçekleştiren ve FMV’cilerin ödül verdiği 15 yaşındaki E. Özer’in Terakki Lisesi öğrencisi olduğu öğrenildi. Henüz lise çağındaki öğrencisini eşcinsel sapkınlıkla ilgili bir konu ile yarışmaya sokan ve ödüle layık görülen Terakki Lisesi de FMV’nin ‘sapkın işbirlikçisi’ olarak tepki çekti. Kuruluşu 1877’ye dayanan Özel Terakki Okulları; bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, fen ve Anadolu lisesi barındırıyor.

Minik yavrular LGBT bayrağı etrafında
Terakki Vakfı bünyesindeki eğitim kurumu, Osmanlı İmparatorluğu’nu yıkılışa sürükleyen İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin resmi kuruluşundan önceki ilk yuvalanma adresi olarak biliniyor.

Feyziye Mektepleri Vakfı’nın skandalı sadece LGBT konuşmasına ödül vermekle sınırlı değil. Okulunda 4 yaşındaki çocuğa cinsel istismar vakasıyla çalkalanan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Anaokulu’nda minik yavrulara, LGBT flaması olarak sembolleştirilen gökkuşağı bayrağı etrafında aktiviteler yaptırıldığı da ortaya çıktı. Gökkuşağı görselleriyle donatılan bir odada 10 öğrenciye, eğitimci eşliğinde ‘LGBT bayrağının’ dalgalandırıldığına ilişkin görsel, FMV’nin resmi internet sitesinde yayınlanıyor.

Okulda istismar mahkemede skandal
FMV’nin Nişantaşı’ndaki Işık Anaokulu’nda 4 yaşındaki M., okul görevlisi E.A.’nın cinsel istismarına uğramıştı. M.’nin ailesinin şikayetiyle başlayan davada İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eksik yargılama ile ilk duruşmada beraat kararı vererek skandala imza atmıştı. Laikçi vakfın örtbas etmeye çalıştığı çocuğa cinsel istismar vakasıyla ilgili hazırlanan bilimsel mütalaada, mahkemenin olay yerine ilişkin farklı kamera kayıtlarını okuldan talep etmeden, uzman bilirkişi raporu almadan, çocuğun ilk muayenesini yaparak cinsel organındaki yaralanmayı teşhis eden jinekoloji uzmanını tanık olarak dinlemeden ve okuldaki diğer istismar vakalarıyla ilgili veli şikayetlerini delil kabul etmeksizin FMV görevlisi zanlıyı ilk duruşmada beraat ettirdiğine vurgu yapılmıştı.

CEO’su da sapık
Laikçi yobazların eğitim üssü olarak bilinen Feyziye Mektepleri Vakfı’nın CEO’su Koray Tulgar’ın da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı sapık paylaşımları Akit ortaya çıkarmıştı. Tulgar’ın paylaşımları okuldaki cinsel istismar rezaletini hangi zihniyetin örtbas ettiğini de gösteriyordu. Tulgar’ın “İçki için, sarhoş olun, küfredin, sevişirken gürültü yapın” ifadeleri ile birçok kadınla ilişki yaşama arzularını dile getirerek çıplak kadın fotoğrafları paylaştığı belirlenmişti. Tulgar’ın arkasında duran vakıf, Akit’in ısrarlı yayınları sonrası CEO’nun istifasını almıştı.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/sapik-ceo-ve-istismar-sonrasi-cocuga-lgbt-odulu-1330907.html


Bakan Soylu sosyal medyadan paylaştı: Peygamber Efendimize hakaret eden pislik alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e hakaret eden şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Soylu paylaşımında "Peygamber Efendimize hakaret eden pislik alındı" ifadelerini kullandı.

https://www.haberler.com/bakan-soylu-sosyal-medyadan-paylasti-peygamber-13420600-haberi/


Görselin LC Waikiki’nin yeni reklam amblemini gösterdiği iddiası

ESRA ÖZGÜR

Sosyal medyada yayılan bir iddiaya göre paylaşımlardaki görsel, giyim markası LC Waikiki’nin yeni logosunu gösteriyor. Görselde üzerindeki gökkuşağından siyah bir şemsiyeyle korunan çekirdek aile figürü görülüyor. Özellikle Twitter’da hızla yayılan paylaşımlardan teki 11 binden fazla beğeni aldı.


Ancak iddia yanlış. Markanın sitesinde logonun değişmediği görülebiliyor. İddia konusu görsel ise uzun zamandır internette paylaşılan bir tasarım.

Görsel uzun zamandır internette
İddia konusu görseli tersine görsel arama yöntemini kullanarak aradığımızda Yandex arama motorunda aynı görselin farklı zamanlarda, farklı dillerde birçok paylaşıma konu olduğunu görebiliyoruz. TinEye üzerinden arama yaptığımızda da, aynı görselin farklı paylaşım tarihlerine ulaşabiliyoruz. 2015 yılına kadar geriye giden paylaşımlar görmek mümkün.

Görsel LGBTİ karşıtı politikalara destek veren kurum ve kişiler tarafından farklı sloganlar eşliğinde birçok kez paylaşılmış. 2017 yılında İspanyolca bir içerikte, yanı sıra Lehçe bir tişört baskısında aynı tasarımı görmek mümkün.

Görsel yakın tarihte, 28 Haziran’da, Onur Haftası kapsamında yapılan paylaşımları eleştirmek ve LGBTİ karşıtı politikaları desteklemek adına da paylaşılmış.

LC Waikiki’nin güncel logosu aynı
Markanın internet sitesinde ve resmi sosyal medya hesaplarında iddia konusu görselin kullanılmadığını, mevcut bilinen logolarının kullanılmaya devam edildiğini görebiliyoruz.

Onur Haftası her yıl Haziran ayında düzenlenen bir dizi etkinlik ve yürüyüşle kutlanıyor. Geride bıraktığımız hafta LC Waikiki ile ilgili bir iddia daha gündeme gelmişti. İddiaya göre marka bazı çalışanlarına, Onur Haftası’nı anımsattığı gerekçesiyle, üzerinde gökkuşağı veya tek boynuzlu at olan ürünlerin satışının durdurulması gerektiğini söyleyen bir e-posta göndermişti. İddianın gerçek olduğunu düşünerek yapılan ve markayı bu kararı için destekleyen birçok paylaşım da geldi. Teyit iddiayı incelemeye aldı ancak halen firmadan kurumsal bir yanıt alamadı. Bu paylaşımların bazılarında da markanın yeni logosunu gösterdiği iddia edilen görselin kullanıldığını görebiliyoruz.

LGBTİ karşıtı politikaları destekleyen kişi ve kurumlar, LGBTİ bireylerin geleneksel aile yapısına bir tehdit oluşturduğuna yönelik iddialarını dile getirmek için benzer birçok görsel kullanıyor.

Sonuç olarak iddia yanlış. Marka hala eski logosunu kullanmaya devam ediyor. İddia konusu görsel ise uzun zamandır internette paylaşılan bir tasarım. İddia bu haliyle yanlış bilginin en yaygın yedi türünden uydurmaya örnek gösterilebilir.

https://teyit.org/gorselin-lc-waikikinin-yeni-reklam-amblemini-gosterdigi-iddiasi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder