15 Ekim 2019 Salı

İstanbul Moda Haftası’nda Podyumun Tozunu Attıran Queer Modeller

Mercedes-Benz Moda Haftası İstanbul 14. Sezonu 9-11 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM'de gerçekleşti. Moda haftasına gelecek vaad eden başarılı queer modeller damga vurdu.
Buse Ürgir Buse Ürgir

Mercedes-Benz Moda Haftası’nın 14. sezonu sona erdi. Zorlu PSM’de gerçekleşen moda haftasında 3 gün boyunca 2020 İlkbahar / Yaz modasının örnekleri seyirciye sunuldu. Natlie Kolyozyan, Önder Özkan, Bağzıbağlı Prive-Özlem Erkan, Can Yunus Çetinkaya, Niyazi Erdoğan ve Özlem Süer gibi tasarımcıların yeni koleksiyonların sergilendiği moda haftasında Türkiye’de yavaş yavaş toplumsal cinsiyet normlarına karşı yıkılan algıyla birlikte queer modeller de podyuma çıktı. Gelin, İstanbul Moda Haftası’nda podyumun tozunu attıran queer modellere birlikte bakalım.

2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarının tanıtıldığı, 14. sezonu gerçekleşen Mercedes-Benz Moda Haftası’nda 30 defile gerçekleşti

20 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan moda haftasına ise queer modeller damga vurdu

Kendisi de bir queer birey olan Salih Topçuoğlu ise Twitter hesabı üzerinden yaşanan bu gelişmeden dolayı duyduğu mutluluğu paylaştı ve moda haftasında podyuma çıkan queer modelleri tanıttı

"Türk moda sektörü hayatı boyunca görmediği kadar queer model gördü bu sezon... Ne kadar sevinsem az... Hatta buraya bir flood hazırlayıp hepsinden tek tek bahsetmek istiyorum. Hepsini tanıyın, siz de gururlanın istiyorum."

Nora Şenkal

Kariyerine Paris Moda Haftası’nda başlayan transseksüel model Nora Şenkal, Guy Laroche’un 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu tanıtmıştı. İzmir’de yaşayan LGBTİ+ hakları aktivisti model, bu kez de İstanbul Moda Haftası’nda podyuma çıktı.


Sena Albayrak

Eşcinsel model Sena Albayrak da İstanbul Moda Haftası’nda boy gösteren modellerden biriydi.


İris Mozalar

19 yaşındaki trans model İris Mozalar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Kentsel Tasarım bölümü öğrencisi. Öğrenciliği ve modelliği aynı anda yürüten Mozalar, bu sezon İstanbul Moda Haftası’nda ilk kez podyuma çıktı.


Kaan Şalcı

Kendini cinsiyetsiz olarak tanımlayan Kaan Şalcı daha önce İstanbul’daki defilerlerde boy göstermişti. İstanbul Moda Haftası’nda da podyuma çıkan başarılı modeli sık sık defilelerde göreceğiz gibi gözüküyor.


Ege Aydınız

Moda dünyasında adını yeni yeni duyurmaya başlayan Ege Aydınız da İstanbul Moda Haftası’nda podyuma çıkan isimlerden biri.


Furkan Altın

Moda haftasının en dikkat çeken isimlerinden biri olan Furkan Altın da kendini cinsiyetsiz olarak tanımlayan modellerden biri. Kariyerinin başında olmasına rağmen geniş bir hayran kitlesi bulunan Altın, geleceğin parlayaan modellerinden biri olma yolunda ilerliyor.


Salih Topçuoğlu

2014’te Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı bölümünde okumaya başladığı yıl modelliğe adım atan Topçuoğlu 25 yaşında. Birçok dergi ve markayla çalışan Topçuoğlu, daha önce Milano Moda Haftası’nda podyuma çıkmıştı. Eşcinsel kimliğini açıkça ifade eden Salih Topçuoğlu, bunun için çok mutlu olduğunu ifade ediyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder