17 Haziran 2019 Pazartesi

İzmir’den sonra Antalya’da LGBTİ+ Onur Haftası ve yürüyüşüne yasak

7’nci İzmir LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında, 17-23 Haziran arasında etkinlikler düzenleneceği ve 22 Haziran’da da Onur Yürüyüşü yapılacağı açıklanmıştı. İzmir Valiliği, Onur Haftası etkinliklerini yasaklama kararı aldı.


Valilikten bugün yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve Uygulanmasına Dair Yönetmelik ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A-C maddeleri gereğince ilimizde yaşayan insanların  huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu güvenliği ve esenliğinin sağlanması;  milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, olası şiddet ve terör olaylarının önüne geçebilmek amacıyla yapılması planlanan çeşitli etkinlikler Valiliğimizce yasaklanmıştır.”

3. Antalya Onur Haftası programı şöyleydi…

BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği 3. Antalya Onur Haftası bugün başlayacak ve 16 Haziran’daki Onur Yürüyüşüyle son bulacak.

14 Haziran Cuma saat 14.00’te Avukat Ahmet Çevik, “Dünden bugüne LGBTİ+ hareketi”ni anlatacak. Ardından 14.40’ta Seda Kocabıyık ve Yelda Akbulak yürütücülüğünde şiddetsizlik atölyesi yapılacak. 15.30’da Yiğit Pertev‘in moderatörlüğünde queer atölye; 16.50’de ise Ekrem Berk Bilginer‘in moderatörlüğünde serbest kürsü yapılacak.

15 Haziran Cumartesi etkinlikleri saat 10.00’da Filika Kafe Kaleiçi’nde queer kahvaltı ile başlayacak. Saat 13.30’da Çağdaş Gazeteciler Derneği’nde Gülser Kayır sunumuyla “Kadına ve LGBTİ+ Bireylere Yönelik Şiddet” oturumu; 14.20’de Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği’nden Gurbet Kabadayı sunumuyla “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği” oturumu ve son olarak 15.00’te “Milk” filminin gösterimi ve Ömer Kaplan moderatörlüğünde söyleşi yapılacak.

16 Haziran Pazar: Onur Yürüyüşü gerçekleşecek. Antalya Onur Yürüyüşü, saat 17.00’de Kapalıyol Halkbankası önünden başlayacak ve Attalos heykeline kadar devam edecek.

http://www.tarafsizhaberajansi.com/2019/06/15/izmir-valiligi-lgbti-onur-haftasi-etkinliklerini-ve-yuruyusu-yasakladi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder