23 Şubat 2019 Cumartesi

İranlı eşcinsel sanatçı Feridun Farukzad'ın İran Devleti tarafından öldürülmesi!


Feridun Farukzad,
İranlı bir şarkıcı, oyuncu, şair, TV ve radyo sunucusu, yazar ve ikonik siyasi muhalefet figürü idi.
1979’daki İslam Devrimi’nden sonra sürgüne gönderildi ve Almanya’ya taşındıktan sonra çözülmemiş bir cinayetin kurbanı oldu. Cinayetin, 1988-98 yıllarındaki zincir cinayetlerinin bir parçası olarak İran İslam Cumhuriyeti hükümetinin işi olduğuna inanılıyor.

Liseden mezun olduktan sonra orta öğretim sonrası için Almanya ve Avusturya'ya gitti. Yüksek Lisans derecesini Siyaset Bilimi alanında Münih Üniversitesi'nden almıştır .

Küçük yaşta Fereydoun şiir ve şarkı söylemeye tutkuyla sahipti. Bu tutkuyu gerçeğe dönüştürdü,
1966'da Münih Televizyonu ve Radyosu'nda, İran'dan müzik de dahil olmak üzere Ortadoğu müziği çalan bir komedi ve müzik programı yaptı.

1967'de İran'a döndü ve başarılı radyo ve televizyon programlarında sahne aldı.
TV şovu milyonlarca İranlı tarafından izlendi. Gösteride Farrokhzad, Sattar , Shohreh , Shahram Solati , Ebi , Morteza , Rouhi Savoji , Hamid Shabkhiz , Leila Forouhar , Saeed Mohammadi ve diğerleri gibi birçok ünlü İranlı sanatçıyı tanıttı ve keşfetti.

1979 devriminden sonra, Farrokhzad hapsedildi, sonra serbest bırakıldı. Ülkeden kaçtı ve gençlik üniversite yıllarının ülkesi olan Almanya'ya yerleşti.

Farrokhzad, taraftarları tarafından, İslam Cumhuriyeti’ni ve liderlerini sık sık eleştiren ve büro
hükümetine karşı birçok gösteride hazır bulunan “eğitimli bir vatansever” olarak biliniyordu.
Farrokhzad, " İran monarşisinin sürgün destekçileri örgütü" Kaviyani Banner Örgütü'nün radyo istasyonu olan "İran Özgürlük Örgütü Bayrağı'nın Sesi" adlı haftalık bir radyo şovu yaptı. Farrokhzad ayrıca bazı İran makamları tarafından İslam karşıtı olarak kabul edilen, Ben Viyana'yı Seviyorum adlı bir filmde rol aldı.

Esfandiar Monfaredzadeh , Farrokhzad'ın eşcinsel olduğunu ileri sürdü. [6] Dedi ki: "Başlıca engeli, utanmadığı eşcinselliği; onu biliyordu ve insanların anlamasını istedi." Ancak, Farrokhzad hakkında böyle bir açıklama bulunamamıştır.

Farrokhzad iki kez evlendi ve boşandı.

8 Ağustos 1992'de, Farrokhzad'ın cesedi, komşularının iki köpeği tarafından havlama yaptıklarını bildirdikten sonra Almanya'nın Bonn kentindeki evinin mutfağında bulundu. Farrokhzad şiddetli bir şekilde öldürülmüş, yüzünde ve üst gövdesinde defalarca bıçaklanmıştı.

Cinayetten önce, Farrokzhad, muhalif bir radyo programı üretiyordu ve bildirildiği gibi ölüm tehditleri aldı.

Farrokhzad, popüler müzik ve televizyon programlarının çeşitli medya platformlarında yayılmaya devam ettiği önemli bir İran kültürel simgesi olmaya devam ediyor.

Farrokhzad ayrıca, zamanının çok az eşcinsel halk figürlerinden biri olduğu için hatırlanıyor.


https://translate.google.com/translatehl=tr&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Fereydoun_Farrokhzad&prev=search

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder