24 Ocak 2019 Perşembe

Yeni Akit'ten günün homofobileri; Fesat sözleşme iptal edilsin, Trump'tan eşcinsel sapkınlara ilk darbe, Sapkın Alman milletvekili

Fesat sözleşme iptal edilsin

Sosyolojik dengemizi alt üst eden ‘İstanbul Sözleşmesi’ haberimiz büyük ses getirdi. Sözleşmeye imza attığımız 2011 yılı itibariyle kadın cinayetlerinde ve boşanma vakalarında artış yaşanması, LGBTİ’li sapkınların toplumda daha görünür hale gelmesi tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi. Akit’e konuşan uzmanlar, sözleşmenin kaldırılmasını veya yeniden gözden geçirilmesini istedi.



 Hakkı Bilir  İstanbul 

2011 yılında imzaladığımız ve tam adı “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olan İstanbul Sözleşmesi’nin tehlikelerine dikkat çektiğimiz haberimiz büyük yankı uyandırdı. Batılı değerlerin temel alındığı ve toplumsal dinamiklerimizin gözardı edildiği İstanbul Sözleşmesi’ne imza atmamızın akabinde; aile kurumunun ciddi oranda zedelenmesi, kadın cinayetleri ve boşanma oranlarının artış göstermesi ve eşcinsel sapkınların gayri ahlaki fiillerini dayatmak için manevra alanı kazanması dikkat çekti. İstanbul Sözleşmesi’nin, Türkiye’nin sosyolojik yapısına uymadığını belirten sosyologlar ve hukukçular, metnin yürürlükten kaldırılması yahut içeriğinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Aile yara alıyor

Aile Derneği Başkanı Psikoterapist Adnan Kalkan, İstanbul Sözleşmesi’nin Müslüman bir toplumda kabul görmesinin mümkün olmadığını kaydederek, “Avrupa’da kadına cinsel haz kaynağı ve meta gözü ile bakıldığından dolayı böyle bir sözleşmeye ihtiyaç bir nebze duyulabilir. Cenneti annelerin ayakları altına seren İslam toplumunda bu anlaşma ancak aile kurumunu yıkmaya sebep olabilir. Evlilik dışı partnerlerin sözleşmeye dahil edilmesi  dikkat çekicidir. Avrupa bu yolla toplum yapımızı ve aile kavramımızı yok etmek istemektedir” dedi. Devletin ivedilikle bu sözleşmeyi durdurması gerektiğini belirten Kalkan, “Ayrıca her evde yer yer kavgalar, sıkıntılar yaşanabilir. Ancak süreçle barışılır. Devlet çıkardığı kanunlarla bir an önce sebep olduğu bu yıkımı önlemeli aksi takdirde oluşacak toplumsal yıkımın altında nesillerce ezileceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplum yapımıza uymuyor

Sosyolog Zeynep Nurseli Güleç, İstanbul Sözleşmesi’nin sosyal bir buhrana sebebiyet verdiğini belirterek, “İstanbul Sözleşmesi toplumsal cinsiyeti tanımlayan ilk uluslararası belge olma statüsündedir. Bu belgede toplumsal cinsiyet kavramının doğal değil, kültürel bir olgu olduğu vurgulanmaktadır. Yani kadınlık ve erkeklik doğuştan değil sosyal ve hatta siyasi temeli olan bir ayrım olduğunu empoze eder. Suret-i Hakk’tan görünen bu belge şiddeti körükleyici aktiviteleri artırmakta kadını ve erkeği karşı karşıya getirmektedir” dedi. Sözleşmenin Türk toplum yapısına uymadığını vurgulayan Güleç, “Ayrımcılığı ve şiddeti körükleyen bu sözleşme ülkemizde kutsal bir metin muamelesi görmektedir. Neticesi ise malumdur. Söz konusu anlaşmanın ya iptali sağlanmalıdır ya da içeriği toplumumuza uygun hale getirilmelidir” şeklinde konuştu.

Yürürlükten kaldırılmalıdır

Avukat Ali Osman Bağırgan, Bulgaristan Anaya Mahkemesi’nin verdiği karara atıfta bulunarak, “45 ülkenin imzası var fakat çoğu uygulamaya bile almadı. Bulgaristan, anayasalarına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti. Türkiye de böyle bir yola başvurulabilir. Sürekli bir bağlayıcılığı yok” dedi. Sözleşme sonrası kadın cinayetlerinin ve boşanmaların arttığına dikkat çeken Bağırgan, “Sözleşmenin imzalandığı tarih itibariyle, boşanma oranları da hiç olmaması gereken cinayetler de artmış. Demek ki, iyi niyetle imza atılan anlaşma, toplumsal yapımız dikkate alınmayınca üzücü olaylara sebebiyet vermiş. En azından sözleşmenin içeriği yeniden dizayn edilmelidir. Ülkemizin sosyolojik dengesine uygun bir hale getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/fesat-sozlesme-iptal-edilsin-593122.html


Obama'nın kararını askıya aldı! Trump'tan eşcinsel sapkınlara ilk darbe

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın orduya eşcinsel sapkınların alınmasını yasaklayan kararnamesi, Anayasa Mahkemesi tarafından onaylandı.


Obama'nın kararını askıya aldı! Trump'tan eşcinsel sapkınlara ilk darbe

Obama'nın kararını askıya aldı! Trump'tan eşcinsel sapkınlara ilk darbe
ABD Anayasa Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın ABD ordusuna sapkın eşcinsellerin alınmasını yasaklayan Başkanlık Kararnamesi'nin yürürlüğe girmesini onayladı.

Trump, Obama'nın kararını askıya aldı

Yüksek Mahkeme, 4'e karşı 5 oyla kabul ettiği kararında, söz konusu kararnameye yönelik tüm durdurma hükümlerini de kaldırdı.

Trump, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde başlatılan uygulamaya karşı çıkmış ve Obama'nın kararını, 1 Temmuz 2017'ye kadar askıya almıştı.

Twitter hesabı üzerinden sapkınların orduya katılamayacağını duyuran Trump, aynı yıl Ağustos ayı başında ise ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bir direktif göndererek, "başlaması planlanmış olan eşcinsellerin orduya katılması ve cinsiyet değişimi ile ilgili tıbbi masrafların karşılanması" uygulamasının durdurulmasını talep etmişti.

Trump, geçen yıl mart ayında da trans bireylerin orduda görev yapmasını yasaklayan kararnameyi imzalamıştı.

Mahkeme kararı onayladı

Başkan Donald Trump'ın bu kararı, ABD Anayasa Mahkemesince onaylandı. Böylece ABD ordusuna sapkın eşcinsellerin alınmasını yasaklayan Başkanlık Kararnamesi'nin yürürlüğe girdi.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/obamanin-kararini-askiya-aldi-trumptan-escinsel-sapkinlara-ilk-darbe-593813.html


Almanya karıştı: Sapkın Alman milletvekili cinsiyet değiştirdi, 'sapkınlık yasası' için harekete geçti

Almanya'da geçen ekim ayında Bavyera eyaletinde yeniden milletvekili seçilen sapkın eşcinsel Markus Ganserer, cinsiyet değiştirerek döndü. Ganserer'in, sapkınlığın önünü açmak için Transseksüel Yasası'nı yeniden düzenlemek istemesi Almanya'da tepkileri de beraberinde getirdi.


Almanya karıştı: Sapkın Alman milletvekili cinsiyet değiştirdi, 'sapkınlık yasası' için harekete geçti

Almanya karıştı: Sapkın Alman milletvekili cinsiyet değiştirdi, 'sapkınlık yasası' için harekete geçti
2013 yılından bu yana Nürnberg-Nord'u temsil eden milletvekili Ganserer, geçtiğimiz ekim ayında düzenlenen seçimleri yeniden kazanmıştı.

Bavyeralı sapkın eşcinsel milletvekili Ganserer, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında adının Tessa olduğunu duyurarak, bundan böyle Parlamento'ya kadın olarak geleceğini söyledi.

Tepkilere karşı sapkınlığı savundu

Ganserer, böylece Almanya'nın ilk eşcinsel sapkın politikacısı oldu.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Ganserer, gerçek kimliğini 10 yıl önce keşfettiğini belirterek "Vücudumun her hücresi ile kadınım. Bunu eğlence olsun diye yapmadım. Kadın olmayı ben seçmedim." sözleriyle sapkınlığını savundu.

Almanya'da 'dönmelik' sebebiyle ismini değiştirmek isteyenler, en az iki cerrahi operasyon geçirmek ve talebinin gerçekleştirilmesi için bir yıl beklemek zorunda. Bu sebeple Ganserer'in yeni adı resmiyet kazanana kadar Parlamento'da, Markus ismi kullanılacak.

Almanya'da eleştiri konusu oldu

 Almanya için Alternatif Partisi (AfD)'nden Wolfgang Wiehle, Twitter'dan yaptığı bir eleştiride, "Markus Gaserer, (şimdi Tessa olarak adlandırılıyor) Transseksüel Yasası'nı yeniden düzenlemek istiyor. Neyse ki ülkemizde endişelenecek daha önemli bir konu yok! " ifadelerini kullandı.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/almanya-karisti-sapkin-alman-milletvekili-cinsiyet-degistirdi-sapkinlik-yasasi-icin-harekete-gecti-593841.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder