9 Ekim 2018 Salı

Onur Baştürk: Eşcinsel karakterleri komedi unsuru olarak kullanmalarındansa hiç yer vermemeleri çok daha iyi.

“Shameless”i eşcinsel karaktersiz olarak “Bizim Hikaye” adıyla uyarlayan Fatih Aksoy, Hazal Kaya ve Özge Özpirinçci’yle Antalya’da katıldığı panelde; “Türk dizilerinde eşcinsel kahramanlara yer yoktur” dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?


Ömür Gedik: Türk dizilerde ve televizyonlarda da gösterilen sinema filmlerinde eşcinsel ve transseksüel karakterler var ve çok da seviliyorlar. Fatih Aksoy keşke böyle konuşmasaydı.
Cengiz Semercioğlu: Yapılanın “Shameless”le ilgisi yok. “Shameless”te pozitif tek bir karakter yokken, “Bizim Aile”de negatif tek bir karakter yok. Eşcinsel olmasını niye bekliyorsunuz? Bu arada “Ekranda eşcinsellere yer yok” diyen Fatih Aksoy, 12 yıl önce erkeklerin kadın kılığına girdiği “O Şimdi Hanımefendi” adında bir yarışma yapmaya kalkmıştı. RTÜK engellemişti. Bugünün konjonktürüne göre konuşmuş.
Onur Baştürk: Aksoy seyirci adına kararını vermiş. Nitekim bugüne kadar yabancı dizilerden uyarladığı yapımlarda eşcinsel karakterleri hep ortadan kaldırdı. Ama belki de Aksoy ve onun gibi düşünen yapımcılar doğrusunu yapıyor. Eşcinsel karakterleri komedi unsuru olarak kullanmalarındansa hiç yer vermemeleri çok daha iyi.

http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/magazin/ikisi-de-dert-etmez-40979450

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder