8 Haziran 2018 Cuma

Yaklaşık 7 milyon LGBTİ seçmen hangi partiye oy verecek?

Emir Egesoy

Belki hiç bir gazete ve derginin şu an yazmadığı, belki de unuttuğu hep var olan LGBTİ bireyler...

Seçim heyecanının meydanlarda olduğu gibi, ülkemizde yaşayan yaklaşık 7 milyon LGBTİ camiasının içerisinde de devam ettiğini söylemek yanlış olmaz. Belki göz ardı ediliyorlar fakat 7 milyon LGBTİ seçmenin vereceği oy azımsanacak gibi değil. Sosyal medyada herkes gibi LGBTİ bireyler de destek verdikleri siyasi partinin, yaptıkları ya da yapacakları icraatler hakkında görüş bildiriyor. Bazen ufak tefek tartışmalar da olmuyor değil. Türkiye’deki seçim atmosferi diğer ülkelerden daha sıcak ve hararetli geçiyor. LGBTİ camiasının büyük bir kısmı ise destek vereceği siyasi partiyi, hangisi özgürlük ve hak arayışlarını ön planda tutarsa ona göre değerlendirecek.

Fakat büyük bir çoğunluğunun düşüncesi ise şöyle:

"Kendi hak ve özgürlüklerimiz konusundan daha çok ülkemizin geleceği ve refahı için oy vereceğiz. Kavgaların, ayrıştırmaların ve içinde yaşanamaz olduğu bir ülkede, LGBTİ bireylerinin de var olması mümkün değil."

LGBTİ bireyleri eskiye nazaran çok daha özgür olduğunu savunuyor. Tanışmak için kullandıkları programlar, sosyal medya ağları, dernek ve platformların, toplantıların, LGBTİ bireylerinin nabzını tutan ve sorunlarını anlatan dergi, haber sitelerinin eskiye göre daha da yaygınlaştığını anlatıyorlar. Eskiye göre daha çok görünür oldukları bir gerçek.

Yöneticisi olduğum LGBTİ Platformundan ihraç edilmeme karşılık, birçok LGBTİ bireyi kardeşim, sosyal medya hesaplarıma destek mesajı gönderdiler. Küsüp kırılıp faaliyetlerime son vereceğimi sanmışlar ama öyle bir şey tabii ki olmayacak. Herkese, bana verdiği destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Gelelim sürprize...

Başkanlığını benim üstleneceğim yeni bir dernek kuruyoruz. Zaten çok önceleri LGBTİ dostu Sayın Seyhan Soylu ile bu konuyu görüşmüştük, benim de katıldığım canlı yayında Seyhan Soylu, yeni bir LGBTİ STK'sının kurulmasına destek vereceğini söylemişti. Bizde çalışmaya başladık. Yeni ve gerçekten LGBTİ bireylerini düşünen, onlar için çabalayan bir LGBTİ STK'sına ihtiyaç olduğu herkesin ortak fikri. Bizde bu talebe karşılık vereceğiz. Biliyorsunuz, son zamanlarda LGBTİ bireylerini yanlış yönlendiren, halka yanlış anlatan ve halk tarafından linç edilmeye kadar götüren bir yönetimler anlayışı sorunu var. Biz bu sorunu kökten değiştiren bir anlayış ile yola çıkacağız. Halk ile LGBTİ bireylerini barıştıracağız. Maalesef LGBTİ bireylerini, gerçekte öyle bir marjinalleşme içerisinde olmadığı halde, milletin gözüne sokarcasına ve heteroseksüel halk tarafından tamamen nefret edilesi bir varlığa dönüştüren LGBTİ derneklerinin, LGBTİ bireyleri arasında da artık istenmediğini bağıra bağıra dile getirdiklerini görebiliyoruz. LGBTİ camiası içerisinde, nefret suçuna teşvik eden derneklerin artık bir hükmünün kalmadığı gözler önüne serilmiş durumda.

Yöneticiliğim ve aktivistliğim boyunca LGBTİ için nasıl çırpındığımı ve bazı oluşumların, LGBTİ bireylerini nasıl farklı göstermek istediklerine şahit olmuş biri olarak ve tüm bu kargaşaya bir son vermek adına böyle bir yola başvurduk. Artık birilerinin bu yanlışlar zincirine tamamen dur demesinin vakti gelmişti. İşte bu kardeşinizde, 7 milyon LGBTİ bireyi için yola çıktı. Herkesten, özellikle LGBTİ camiasından desteklerini esirgememelerini rica ediyorum. Bir sonraki yazımda tekrar görüşmek dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder