18 Mayıs 2018 Cuma

Kanada’nın ilk LGBTQ müzesini yaratmayı planlıyor

Ottawa savunuculuğu grubu Kanada’nın ilk LGBTQ müzesini yaratmayı planlıyor

Ottawa tabanlı bir korunuculuk grubu tasarıları başlatıyor Kanada'nın cemiyetsel cinsiyet ve cinsel azınlıkların tarihine adanan ve eşcinsel, lezbiyen, biseksüel, trans ya da iki ruhlu insanların öykülerini anlatan ilk müzesi olacak.


Ottawa merkezli bir korunuculuk grubu, Kanada'nın cemiyetsel cinsiyet ve cinsel azınlıkların tarihine adanan ilk müzesinin neler olacağını ve eşcinsel, lezbiyen, biseksüel, trans ya da iki karakter insanların öykülerini anlatacak tasarıları başlatmayı tasarlıyor.

Kanada Cemiyetsel Cinsiyet ve Cinsel Spektrum Merkezi Perşembe günü inşaat maliyetlerinin bir kısmını karşılayacak bir bağış kampanyası ve bir sene sürecek olan bir konseyi bülten ediyor. Duvarlarında neyin gösterilmesi gerektiğine karar verme süreci.

İyilikseverler Kanada Müzeler Birliği'nin yardımını ve milli müzeleri tarih ve savaş için işleten Krallık işletmelerinin liderliğini destekliyor.

Berlin'deki Schwules Müzesi ve San Francisco'daki GLBT Tarih Müzesi'nden sonra, LGBTQ2 + tarihine adanmış dünyadaki birkaç müzeden biri olacaktır.

Bu, bu ülkedeki LGBTQ2SIA ulusunun hakikatliğidir. Ve bunlar bizim haklarımız açısından, haklarımız için devam eden müzakerelerimiz açısından, cemiyetimizin değişik çizgileri arasında yer almak anlamında hikayelerimizdir, ”diyor merkez kurucu başkanı Calla Barnett.

Grubun iki ruh mevzusundaki danışmanı Elena Abel, yerli temsilin projenin ehemmiyetli bir parçası olacağını söylüyor. İki ruhu belirleyen Kadın Abel, erkek ve bayan cinsiyet rollerine muntazam biçimde uymayan insanlar gibi, Avrupa meskencileri Kuzey Amerika'yı kolonileştirmeden evvel kendi topluluklarında millete kabul edildiğini söylüyor.

Müzenin hem milleti öğreten, hem de queer ve Yerli gruplar arasında bir topluluk hissi veren bir yer olabileceğini umduğunu söyledi.

“Bir Haylimiz kimlik, ve, kimilerimiz için, cemiyetlerimize ve kültürlerimize geri dönerken, artık çok fazla ortaya çıkmıyor. Ve bu çok şifa verici ve özel bir şey, ”dedi. Kadın Abel, müzenin New York'taki kent merkezinin hemen karşısındaki LeBreton Flats mahallesindeki Claridge Homes'tan yeni bir ev geliştirmenin bir parçası olarak tertip ediliyor. Müze ve Milli Soykırım Anıtı.

Merkez, 2020 veya 2021'de açılmadan evvel, inşaat ve öteki montaj maliyetlerine destek etmek için 10 milyon dolar daha fazla arz ediyor. Ayrıca federal ve eyalet hibelerine müracaat ettiklerini söylüyorlar.

Kanada Tarih Müzesi başkanı Mark O'Neill, takımıyla yeni Kanada Tarihi Salonu'nun LGBTQ kısmını tasarlarken ilk defa grupla çalıştığını söyledi. Bu sergi, “Gay Sweater” ı kapsıyor ve merkez tarafından LGBTQ olan şahısların asıl insan saçıyla yaratılan giyim eşyası.

Artık müze, sergiyi kurma mevzusunda uzmanlığını merkeze sunuyor ve bunun sağlayabileceği rastgele bir parasal katkıdan bahsediyor.

“Kanadalılar için ve bunun için fantastik derecede ehemmiyetli bir büyüme. Ottawa kenti, bu projenin tabandan inmesini istiyor ”dedi.

"Herkese şunu söylemek istiyoruz," öğreniyorsunuz, fotoğrafı olarak başlatıyoruz, şimdi bir tasarımız var, bir fikrimiz var. Şimdi fikir hakkında neyi hoşlandığını, neyi sevmediğini bize anlat. Nasıl dahil olmak istediğinizi bize anlatın '' dedi.

“Bence bu, başlamak için gerçekten iyi bir yer.” .

http://www.haberalfa.com/ottawa-savunuculugu-grubu-kanada-nin-ilk-lgbtq-muzesini-yaratmayi-planliyor-the-globe-and-mail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder