15 Ağustos 2017 Salı

Sapkınlığa sponsor (Dikkat nefret haberi!)


“Birleşik Krallık, Türk halkının olağanüstü çabalarını desteklemek için kendisine düşen naçizane görevi  layıkıyla yerine getirmektedir” diyen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Moore, “Türk hükümeti yararına” (!) yürüttükleri projelerden övgüyle bahsetmişti. Bu “projelerden” birisi British Council ve KuirFest’in ortak düzenlediği “LGBTİ+ Kısa Film Yarışması” çıktı.

Birkaç gün önce Millî Gazete’nin “Adalete FinanSÖR” manşetine öfkelenip, cevap vereceğine hezeyanlar sergileyen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, cevap tweetlerinden birinde “Türk hükümeti yararına yürüttükleri projelerden” bahsetmiş ve bunlarla ilgili detaylı bilgilerin büyükelçiliğin sosyal medya hesabında yer aldığını belirtmişti. İlgili hesabı inceleyince işin ucunun “sapkınlığı desteğe” kadar vardığı ortaya çıktı. “Adalete FinanSÖR” olmakla yetinmeyen İngiltere, meğer Türkiye’de kök salması için uğraştıkları “Sapkınlığa da Sponsor”muş!

Geçtiğimiz günlerdeki “Adalete FinanSÖR” manşetimize sosyal medya hesabından hezeyanlar sergileyen ve “Birleşik Krallık, Türk halkının olağanüstü çabalarını desteklemek için kendisine düşen naçizane görevi layıkıyla yerine getirmektedir” diyen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Moore, “Türk hükümeti yararına” (!) yürüttükleri projelerden övgüyle bahsetmişti. İlgili hesabı incelediğimizde desteğin meğerse sapkın akımlara olduğu ortaya çıktı. Bu “projelerden” birisi de İngiltere ve tüm dünya ülkeleri halkları arasında kültürel etkinlikler düzenleyen British Council ve KuirFest’in ortak düzenlediği “LGBTİ+ Kısa Film Yarışması.” Organizasyonun, Türkiye’de homoseksüelliği açıkça destekleyen Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBTT) Dayanışma Derneği’nin sözde sanat adı altında düzenlemiş olduğu bir film organizasyon olarak biliniyor. Jüri üyeleri arasında Gavin Humphries, Fatma Çolakoğlu, Ümit Ünal yer alıyor. Yarışmayı teşvik edici birçok sosyal medya ayağını İngiltere Büyükelçiliği’nin yönettiği görülürken Büyükelçi Moore ise, yarışmaya kendi Twitter hesabından desteğini sürdürüyor. Moore, Türkiye’deki sapkınlığın bir nevi sponsorluğunu ve reklam ayağını üstleniyor. Kazanan kısa filmlerin Türkiye ve İngiltere’nin farklı şehirlerinde gösterimi yapılarak, sapkınlığın yayılması planlanıyor. Ayrıca yarışmayı teşvik edici birçok sosyal medya ayağını İngiltere Büyükelçiliği yönetiyor.

KATILIM ŞARTINDA TÜRK VATANDAŞI OLMA İSTENİYOR

2014 yılından beri İngiltere’de Londra Film Festivali adı altında LGBTİ kısa film yarışmaları düzenleyen British Council, Türkiye’de de homoseksüelliğin yayılması için çalışıyor. British Council, LGBTİ kısa film yarışmasını kazanan 10 yönetmeni Londra’daki LGBTİ Film Festivali’ne götürecek. Yarışmaya sadece Türkiye’de ikamet eden yönetmenlerin katılması şart koşuluyor.

İNGİLTERE, DÜNYANIN SAPKINLIĞINA ÖNCÜLÜK YAPIYOR

Son üç yıldır gerçekleştirilen program, izleyici sayısını her yıl artırıyor. Britanya Film Enstitüsü Lezbiyen, Gay, Biseksüel ve Trans Birey (LGBT) Film Festivalleri işbirliğinde gerçekleştiriliyor. British Council her yıl Flare Film Festivali’nden beş film seçiyor ve on gün boyunca bu filmler dünyanın her yerinden insanların izleyebilmeleri için online erişilebilir hale getiriliyor. Birleşik Krallık insan hakları sürecinde önemli bir yere sahip homoseksüelliğin suç olmaktan çıkarılmasının 2017 yıldönümü çerçevesinde, bu yılki filmlerin beşi de Birleşik Krallık’tan seçildi.


NiYET ÇOK AÇIK!

LGBTİ Kısa Film Yarışması’nın tanıtım sitesinde yer alan ifadeler de hayli dikkat çekici.

Kısa film yarışmasının düzenlenme amacı olarak açıkça “Türkiye’de LGBTi temalı film üretimini teşvik etmek ve farklı gösterim alanları yaratmak” ifadesi kullanılıyor. Bu kadar aleni olarak ortaya konan bu niyet çerçevesinde, yarışmaya sadece Türkiye’de ikamet eden yönetmenlerin katılması şartı aranması da enteresan bir detay olarak görünüyor.

SAPKINLIĞA AÇIK DESTEK!

Adı geçen KuirFest organizasyonu, Türkiye’de eşcinselliği açıkça destekleyen Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu bir film organizasyonu olarak biliniyor. Yarışma ile birlikte seçilen 10 kısa filmin Türkiye ve İngiltere’de gösterimini yapılacak. Bu “projeyle” İngiltere, “kendisine düşen naçizane görevi” ifa etmiş olacak!

Millî Gazete

http://www.milligazete.com.tr/haber/1222327/sapkinliga-sponsor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder