17 Ağustos 2017 Perşembe

Anayasa Mahkemesi: LGBT vakıfları kamuya yararlıdır!

Güney Kore Anayasa Mahkemesi bir LGBT vakfının kamuya yaralı vakıf olarak kaydedilmesini emretti.


Güney Kore Anayasa Mahkemesi, vakıf yöneticilerinin çeşitli hükümet kurumlarında üç yıldan bu yana maruz kaldıkları ayrımcılığa son vererek, hükûmete, bir lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel (LGBT) hakları vakfını kamuya yararlı vakıf olarak kayıt altına almayı emretti. Human Rights Watch’a göre karar, Güney Kore’nin tüm vatandaşlarının örgütlenme özgürlüğüne saygı gösterme yükümlülüğünü ortaya koymuş oldu.

Anayasa Gündemi sitesinde yer alan habere göre Human Rights Watch LGBT hakları programı başkanı Graeme Reid, “Güney Kore Anayasa Mahkemesi Gökkuşağının Ötesi Vakfı’nın Adalet Bakanlığı’nda kaydedilme hakkını kabul etti” şeklinde konuştu. Reid bu kararın, tüm Güney Korelilerin temel hakları için bir zafer olduğunu vurgulayarak verien hükmüm ve LGBT toplumunun örgütlenme ve mücadele etme yeteneği için de güç kaynağı olduğunu ifade etti.

Vakıf, Güney Kore’deki LGBT hakları hareketini desteklemek için kaynak topluyor. LGBT bireylere karşı gerçekleşen ayrımcılık vakalarını derliyor, mağdurların haklarını savunuyor ve LGBT bireyler ve aileleri için daha güvenli sivil alanlar yaratmayı amaçlıyor. Vakfın resmen kaydedilmesinin reddi grubun vergiden düşülebilen bağış almasını ve hukukla tam uyumlu çalışmalar yapmasını engellemişti.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/dunya/anayasa-mahkemesi-lgbt-vakiflari-kamuya-yararlidir-h43043.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder