8 Temmuz 2017 Cumartesi

Vatikan’ı sarsan eşcinsel skandalı

Vatikan polisinin geçtiğimiz ay, Papa’ya yakın isimlerden Kardinal Coccopalmeiro’nun yardımcısını, evinde eşcinsel grup seks partisi düzenlerken suç üstü yakaladığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda, sağ kolu olarak gördüğü Avustralyalı Kardinal George Pell’in adının karıştığı taciz skandalıyla zor durumda kalan Papa Françesko’nun, Vatikan polisinin ortaya çıkarttığı yeni bir skandalla uğraştığı iddia edildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre Vatikan polisi, geçtiğimiz ay ortalarında, Papa’nın kişisel danışmanlarından Kardinal Francesco Coccopalmerio’nin yardımcısı Monsenyör Luigi Capozzi’nin Vatikan’daki evine baskın düzenledi.

Komşuların apartmana giren yabancılardan şüphelenmesi üzerine yaptıkları ihbarın ardından harekete geçen polis, evde Capozzi ile birlikte uyuşturucu ve seks partisi veren bir grup erkekle karşılaştı.
Yerel basın, Coccopalmerio başkanlığındaki ‘Papalık Yasama Metinleri Konseyi’nin üyesi olan Monsenyör Capozzi’nin geçmişte eşcinsel çiftlerin ‘olumlu yönleri’ hakkında beyanlarda bulunduğuna dikkati çekti.

Papa öfkeli

İtalyan gazetesi Il Fatto Quotidiano, Papa Françesko’nun skandal haberini aldıktan sonra öfkeden çıldırdığını ve yakın zamanda olaydan sorumlu tuttuğu Kardinal Coccopalmerio’dan emekliye ayrılmasını istemeye karar verdiğini öne sürdü.

Papa, Katolik Kilisesi’nin en üst düzey üçüncü ismi olan Vatikan Hazinedarı Avustralyalı Kardinal George Pell’e yöneltilen cinsel taciz suçlamalarıyla da kamuoyunun önünde güç duruma düşmüştü. 76 yaşındaki Pell, 1970’lerde görev yaptığı Ballarat kentinde onlarca erkek çocuğa cinsel tacizde bulunmak suçlamasıyla mahkemeye çağrılmıştı.

http://www.gazetevatan.com/vatikan-i-sarsan-escinsel-skandali-1082635-dunya/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder