17 Temmuz 2017 Pazartesi

"Ne derler, gay değil de, homoseksüel mi derler.."


hülya avşar, yarışmada tok sesli şarkı söyleyen bir yarışmacının sesini tarif etmek için,

"ne derler, gay değil de, homoseksüel mi derler, bütün eşcinsellerin sesi böyle çıkıyor zaten, bülent ersoy gibi" demiş. öncelikle bülent ersoy'un hayatının hiçbir döneminde eşcinsel olmadığını, bir erkek bedeninde kadın olarak yaşayıp, sonrasında hissettiği bedene kavuşarak fizyolojik olarak da kadın olduğunu belirtmekte fayda var.
 tukku

iyi felsefe kasılmış ancak bu bülent ersoy'un eşcinsel olduğunu yani zamanında hemcinslerinden hoşlandığı gerçeğini değiştirmiyor üzgünüm :(
 ramax

adam eşcinsel işte neyine bu kadar tepki gösteriliyor anlaşılamamıştır.
kestirdi mi? evet.
eşcinsel mi? evet.
erkek olarak doğmuşken kadın olmayı seçmiş mi? evet.
daha ne yapsın abicim. erkeklerle yaşadı, kendisini kadın olarak bildi.
eşcinsel olmak için daha ne yapmak lazım?
 tomukess

kadın ve erkek olmak çok basit iki fiziksel gerçek lan; sondaki kromozomun xx ise kadın, xy ise erkeksin bu kadar. bu iş erkek bedenine hapsolmuş kadın vs gibi süslü sözlerle falan gizlenemeyecek kadar büyük. öyle ki insanı var eden en ufak canlı parçaların tümünde bu yazıyor. bülent ersoy'un her hücresinde xy kromozomu var tüm canlılığının köküne kazınmış halde, sen erkeksin diye bağırıyor doğa. ister kestirsin, ister kesilmesini bülent ersoy erkektir, yani bu penisle alakalı bir konu değil.

bu durumda da bülent ersoy eşcinseldir demek yanlış değil.
 b2g

yukarıdaki arkadaş kromozomları işaret etmiş. doğru bir şeyden bahsediyor. fakat ne açıdan? hepimiz en temelde hayvanız, hetero bir kadın da dişi bir hayvandır. kromozomların ördüğü mekanizma dişi hayvan olduğunu gösterir. trans erkek regl olabiliyor sanırım çünkü hala dişi bir hayvan. bu durumda trans kadın dişi bir hayvan değildir fakat evet kadındır. toplumsal cinsiyet rolleri adı üstünde toplumsal yönüyle belirleyicidir. fakat vücut dediğimiz biyolojik mekanizma hayvani boyutumuzda bu rollere karşılık gelir veya gelmez ve size dişi veya erkek biyolojik bazı kısıtlar verir. trans kadının dişi bir mekanizma sahibi olmaması nedeniyle gebe kalmaması gibi veya trans erkeğin gebe kalması gibi.

kadınlık ve erkeklik evet performatiftir fakat hayvani boyutumuz dişilik ve erkeklik diye tabir edilen xx ve xy sabittir. değişmez. değişirse erkek homo sapiens de gebe kalabilir. biyolojiye hapsolmadık fakat onun gerçekliğini görmezden de gelemeyiz çünkü biyolojik olan var oldukça toplumsal olan var olur. yani regl olan trans erkek fotoğrafı göstererek erkekliğin performatif yönüne işaret ettiğiniz kadar xx'in sabit ve değişmez olduğuna da (kişinin hala dişi bir hayvan olduğuna) işaret etmiş olursunuz.
 desem olmaz mi

eşcinsel bir erkekseniz:

geniş omuzlarınızı seversiniz,
vücudunuzdaki kıllardan rahatsız olmazsınız,
testisleriniz ve penisinizin ile mutlu yaşarsınız,
erkek olmaktan ve erkek bedeninizden memnunsunuzdur,

ve aynı zamanda erkeklerden hoşlanırsınız.

trans adayı bir erkekseniz:

geniş omuzlarınızı sevmezsiniz,
kıllarınızdan nefret eder, kurtulmak için herşeyi yaparsınız,
aynaya baktığınızda köşeli çenenizden, çıkık adem elmanızdan hoşlanmazsınız,
memeleriniz olsun istersiniz, önününüzdeki çıkıntı sizi mutsuz eder,
konuştuğunuzda bile sesinizin kalınlığı sizi rahatsız eder
özetle: erkek bedenine sahip olmaktan mutsuzsunuzdur ve kendinizi kadın gibi hissedersiniz. ve evet, erkeklerden hoşlanırsınız.
 protaktinyum

Ekşi Sözlük'ten...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder