21 Temmuz 2017 Cuma

Muhafazakar Başbakan’dan LGBTİ hakları için çağrı

İngiltere’nin muhafazakar Başbakanı Theresa May İrlanda’daki LGBTİ’lerin de Birleşik Krallık’taki LGBTİ’ler ile aynı haklara sahip olması gerektiğini belirtti.


May, LGBTİ bireylere ilk haklarının verilmesinin 50. yılı dolayısı ile PinkNews için bir yazı kaleme aldı. Başbakan, İrlanda da Demokratik Birlik Partisi tarafından sekteye uğratılan eşit evlilik yasasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: Tüm İngiliz vatandaşlarının en yüksek düzeyde özgürlüklerden zevk almasını istiyorum. Buna eşit evlilik de dahildir.  Çünkü evlilik, cinselliklerine bakılmaksızın herkes için aynı olmalıdır. Kuzey İrlanda’daki LGBT+ insanlar da İngiltere’de diğer bölgelerinde yaşayan insanlarla aynı haklara sahip olmalıdır.

Ben, cinsellik veya cinsel kimlik gerekçesiyle hiçbir ayrım yapılmayan bir dünyanın var olabileceğine inanıyorum. Bu görüşlerim sadece kendi ülkem için değil yurtdışında yaşayan herkes için de aynıdır ve ülke gözetmez.

FOSTER: EŞCİNSELLER GERÇEKTE EVLENMEK İSTEMİYORLAR

İrlanda’nın muhafazakar ve katolik partisi İrlanda Demokratik Birlik Partisi açık şekilde eşcinsel evliliğine karşı çıkıyor. Birlik bununla da kalmıyor avrupada herhangi bir ülkede yasalaşan evlilik eşitliği sonrası kınama açıklamaları yayımlıyor. Demokratik Birlik Partisi genel başkanı Arlene Foster, daha önce eşcinsellerin gerçekten de evlenmek istemediklerini yaşananların, protestoların aslında bir tiyatro olduğunu vurguladı. Theresa May’ın açıklamalarından sonra Foster’ın ve partisinin tutumu merakla bekleniyor.

http://www.lgbthaber.net/theresamay-kuzeyirlanda/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder