27 Temmuz 2017 Perşembe

Eşitlik Ödülü, LGBT hakları aktivisti Hovsepyan’ın

İngiltere merkezli Eşit Haklar Vakfı (The Equal Rights Trust), Ermenistan’da faaliyet yürüten LGBTİ örgütü ‘PINK Armenia’nın yöneticisi, LGBTİ hakları aktivisti Mamikon Hovsepyan’ı ‘Bob Hepple Eşitlik Ödülü’ne layık buldu.

40’ı aşkın ülkede ayrımcılığa karşı kampanya yürüten Eşit Haklar Vakfı’nın her sene verdiği Bob Hepple Eşitlik Ödülü, ismini vakfın 2014 yılında hayatını kaybeden onursal başkanı Bob Hepple’dan alıyor. Güney Afrika doğum Hepple, apartheid rejime karşı mücadele etmiş, İngiltere’ye geldiği 1963 yılından vefat ettiği 2014’e kadar insan hakları savunuculuğu yapmıştı.

Eşit Haklar Vakfı, ödülün Mamikon Hovsepyan’a verilme gerekçesini, “Ermenistan’da LGBT bireylere yönelik ayrımcılıkla bıkmadan mücadele etmesi’ olarak açıkladı. Gerekçede ayrıca Hovsepyan’ın Ermenistan’da ayrımcılık karşıtı bir anayasa hazırlanması için diğer ayrımcılık karşıtı gruplarla işbirliği yaptığı belirtildi.

Ödülü kazanan Hovsepyan, yaptığı yazılı açıklamada “PINK Armenia’yla yaptığımız çalışmaların dikkate değer bulunmasından çok etkilendim. Bu ödül bizi daha güçlü ve onurlu yapıyor. Ayrıca bir aktivist olarak baskıya uğrayanları güçlendirme mücadelemde bana cesaret veriyor” dedi.

Bob Hepple Eşitlik Ödülü, Ekim ayında yapılacak törenle sahibini bulacak.

http://www.agos.com.tr/tr/yazi/19007/esitlik-odulu-lgbt-haklari-aktivisti-hovsepyanin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder