5 Temmuz 2017 Çarşamba

Eşcinsel Çinli adam zorla dönüştürme terapisi konusunda yasal savaş kazanıyor

Raporlara göre, Çin merkezindeki bir gay adam zorla tedaviden zihinsel bir hastaneden bir özür ve tazminat aldı.

Soyadı Yu ile tanımlanan adam, eşi ve akrabaları tarafından Henan eyaletindeki Zhumadian kasabasındaki hastaneye 2015 yılında kabul edildi.

İlaç almak ve 19 gün içinde enjeksiyon yapmak zorunda kaldı.

Ancak mahkeme, bir zihinsel kurum olarak zorla çalıştırılmasının, haklarını ihlal ettiğini tespit etti.

AP , mahkemenin kararının bir kopyasını gerekçe göstererek , "Geçici ay cinsel tercih bozukluğu" ile teşhis koyduğu hastanenin - yerel gazetelerde kamuya açık bir özür dilemek ve 38 yaşındaki 735 ABD Doları (570 ABD Doları) ödemesini istiyor .

Bununla birlikte, mahkeme eşcinsel dönüşüm terapisinin uygulanması hakkında bir görüş bildirmedi.

Eşcinsellik, 2001 yılına kadar Çin'de zihinsel bir bozukluk olarak kabul edildi ve tutum tutucu kalmaya devam ediyor.

Daha sonra geçtiği acıyla hastaneye dava açtı ve 500 dolar kazandı. Hizmetin reklamlarının internetten kaldırılması emredildi.

AP'nin Zhumadian kararından sonra Çin'e zorla eşcinsel dönüşüm terapisini yasaklayan yasaları yürürlüğe koyma zamanının geldiğini belirtti ve bu karar zorla tedavilerin yasadışı olduğunu onayladı.

Çin'de LGBT sorunlarıyla ilgili artan bir bilinç var. Büyük şehirlerin canlı gey sahneleri var ve geçen ay Shanghai, bir gey gurur geçit töreni düzenledi.

Bununla birlikte, savunuculuk grupları, Çin'de milyonlarca gay insanın, heteroseksüel ortaklarla evlenmekte, ailelerin baskısıyla gay olarak ortaya çıkmakta olduğunu söylüyor.

Geçen ay, lezbiyen bir buluşma uygulaması yetkililer tarafından kapatıldı . Kullanıcılar, hareketin uygulamanın, Şanghay'daki bir evlilik pazarında çocukları için ortak bulmaya çalışan broşürler dağıttığı LGBTT çocukların ebeveynlerine destek verdikten sonra geldiğini söyledi.

Geçen sene bir hakim, eşcinsel bir çiftin Çin'de türünün ilk örneği olan evli olarak kayıt edemediğine karar verdi .

Bu arada, bir sosyal medya kampanyasında LGBTT insanlar heteroseksüel insanlarla sahte evlilik yapmamaya söz verdi.


Çin gay insanları 'dönüştürmek' için nasıl çalışıyor?

Bunlar, zihinsel sağlık eğitimi için önerilen metinde Guangdong Higher Education Press tarafından yayınlanan "Psikolojiye Danışmanlık" da listelenen eşcinsellik için önerilen tedavilerdir:

1. Platonik aşk ilişkisi: Karşı cinsteki "zarif ve sevecen" bir üyeyi bulun. Başlangıçta arkadaş olarak bir ilişki kurun. O zaman başka bir şey olmasını umuyoruz.

2. İtki terapisi: Aynı cinsel sevgiliye sahip olma düşüncesi ortaya çıktığında mecburi kusma veya elektrik çarpması korkusu ile mide bulantısı oluşturun.

3. Şok terapisi: Önceki arkadaşlarınızla olan bağlantıyı kesmek için tamamen yeni bir ortama geçerek yaşam biçiminize büyük şok yaratın.

4. Cinsel yönelim aktarımı: Uyandırıldığında, o duyguyu resim ve ses kayıtlarını kullanarak karşı cinsten birine yönlendirin.

https://www.ozgunmanset.com/escinsel-cinli-adam-zorla-donusturme-terapisi-konusunda-yasal-savas-kazaniyor-4540.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder