21 Haziran 2017 Çarşamba

‘Onur yürüyüşü’ tehdidine suç duyurusu

Alperen Ocakları’nın Onur Yürüyüşü’ne yönelik tehdidi tartışma yarattı.

Sosyal medyada AK LGBTİ olarak örgütlenen bir grup da yayınladıkları açıklamada, “LGBTİ bireylerine nefret kusanlar, kadınları cadı diye yakan Roma engizisyonuna benziyor. Onur Yürüyüşü’nün bayram havasında kutlanmasını temenni ediyoruz” denildi.

Yürüyüşe yönelik tehditleri değerlendiren LGBTİ aktivisti avukat Levent Pişki, “Onur Yürüyüşü’nü her koşulda gerçekleştireceğiz. Tehditlere boyun eğmeyiz” dedi.

O ifadeye başkan tırpanı 

Geçtiğimiz günlerde ise Beşiktaş Belediyesi’nin binasına gökkuşağı bayrağı asıldı ve resmi internet hesabından “Freddie Mercury’nin askerleriyiz” mesajı paylaşıldı. Bazı tepki mesajları sonrası fotoğraf kaldırıldı. Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Tüm yurttaşlarımdan özür dilerim. Biz sadece Hz. Muhammed ve Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerinin peşinde devletimizin ve milletimizin askeri oluruz” açıklamasında bulundu.

Büyük Birlik Partisi Eyüp İlçe Başkanı Ali Mazhar Kır ise, İstanbul Valiliği’ne dilekçe vererek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün LGBTİ bayrağı renklerinde ışıklandırılması ve Beşiktaş Belediyesi binasına LGBTİ bayrağı asılmasının araştırılmasını talep etti.

http://www.milliyet.com.tr/-onur-yuruyusu-tehdidine-suc-gundem-2471971/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder