6 Haziran 2017 Salı

LGBTİ üyelerinden “Mücadeleye devam” kararı

Mersin Onur Haftası Komisyonu Üyesi Fırat Alper Gedik,  “Bizler; homofobi, biofobi ve transfobiye karşı gettoları değil kentin tamamını istediğimiz mücadelemize devam edeceğiz. Kentlerde, sokaklarda, mahallelerde, köylerde, yaşamın olduğu her yerde varız. Yok saymanız, dışlamanız, şiddet uygulamanız sizin ayıbınız” dedi.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transgender (LGBTİ) üyeleri, bu yıl Mersin’de üçüncüsünü düzenledikleri Onur Haftası’nda bazı gruplar tarafından tehdit edildiklerini ve hedef gösterildiklerini ileri sürdü. Mersin Eğitim-Sen Şubesi binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Mersin Onur Haftası Komisyonu Üyesi Fırat Alper Gedik, “Mersin’de üçüncüsünü düzenlediğimiz Onur Haftası; homofobik, biofobik ve transfobik gruplar tarafından tehdit ediliyor, hedef gösteriliyor. Bir gazetenin nefret söylemi içeren haberinden sonra bazı internet sitelerinde de hedef gösterildik. Bunun dışında bazı dernek, vakıf, sendika ve sivil toplum kuruluşları da etkinlik yapacağımız mekanları hedef alan toplu mesajları üyelerine gönderdiğini tespit ettik” dedi.

“NEFRET SÖYLEMİNE MARUZ KALARAK YALNIZLAŞTIRILIYORUZ”

Bu tehditlerin ardından Mersin The Monard Otel’in rezervasyonlarını iptal ettiğini söyleyen Gedik, “Nefret söylemi ve ayrımcı mesajların, tehditlerin ardından etkinliklerimizin bir kısmını yapmayı planladığımız Mersin The Monard Otel, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuru ile ‘toplumumuzun değer yargıları, milletimizin görüşleri, yüce halkımız’ ifadeleriyle etkinliği son anda iptal ettiğini duyurdu. ‘Profesyonel’ olduğunu savunan otel yönetimi, uzun zaman önce rezervasyonu yapılan etkinlikleri son dakikada iptal ederek tek profesyonelliklerinin ayrımcılık yapmak olduğunu gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda Ankara’da Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüşü’nün yasaklanması, İstanbul’da onur yürüyüşlerine polis saldırısı ve tehditler, Denizli’de onur yürüyüşünün tehdit edilmesi ve daha birçok nefret eylemi biz LGBTİ’leri yalnızlaştırmak, güçsüzleştirmek ve dışlamaktan başka bir şey değildir” görüşlerini ileri sürdü.

“SUÇA ORTAK OLMAYIN”

Her ne olursa olsun her türlü zorluğa karşı mücadelelerine devam edeceklerini ifade eden Gedik, “Bizler; homofobi, biofobi ve transfobiye karşı gettoları değil kentin tamamını istediğimiz mücadelemize devam edeceğiz. Kentlerde, sokaklarda, mahallelerde, köylerde, yaşamın olduğu her yerde varız. Yok saymanız, dışlamanız, şiddet uygulamanız sizin ayıbınız. Demokratik bir düzen ancak ve ancak ifade ve örgütlenme özgürlüğünün tesis edilmesiyle mümkündür. Bu yıl ‘mozaik’ temasıyla bir kez daha temel hak ve özgürlüklerimizi talep etmeye, eşitlik için mücadele etmeye kararlıyız. Haftaya çağrı metninde de denildiği gibi: ‘bugün payımıza düşen bu karanlık zamana aşkımız ve arzumuzla kafa tutarken, el konulan emeğimizin hesabını sormaya, kaderimizi başkalarının elinden almaya, geleceğimizi kendimiz tahayyül etmeye cesaret ettik. Bu cesaretimizi de tıpkı sıkıştırıldığımız, sınırlandırıldığımız alanlarda, evde, sokakta, iş yerinde, okulda yeniden filizlenen ve mozaik gibi yan yana gelerek birbirimizden aldık. Savaşa karşı barışın, korkuya karşı cesaretin, zulme karşı tüm ezilenlerin yanında dururken başka bir dünyanın, cinselliğin, bedenin, hayatın mümkün olduğunu gördük.’ Yetkililere sesleniyoruz: Suça ortak olmayın” diye konuştu.

“VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ”

Toplumsal barış ve huzuru tehdit edenlerin ayrımcılık ve nefreti yaygınlaştıranlar olduğunu dile getiren Gedik sözlerine şöyle devam etti: “ Zulüm gören, yaşam hakkı elinden alınan, kentten sürülmek istenen LGBTİ’lerin kendilerini ifade edebildikleri Mersin Onur Haftası etkinliğinin güvenliğini sağlamak sizin sorumluluğunuz. Onur Haftası’na ve LGBTİ’lere yönelik tehdit ve saldırı çağrıları, insan haklarının temel ilkelerini çiğneyerek ifade ve örgütlenme özgürlüğümüzü ihlali ediyor. Gerçekleştirilen hakaretlerle açıkça nefret ve ayrımcılık suçu işlenmektedir. Bu tehditler karşısında yetkililere düşen biz LGBTİ’li bireyler için adaleti ve güvenliği sağlamaktır. İnsan haklarına saygılı tutum alarak, barışçıl ve güven içinde bir Onur Haftası’nı gerçekleştirmemizi sağlaması gerekmektedir. Bu şartlar altında ayrımcılığa karşı duran, temel insan haklarını savunan, eşitlik ve özgürlükten yana herkesi dayanışmaya davet ediyoruz. LGBTİ’lerin eşitlik ve özgürlük mücadelesi bütün çeşitliliği ile toplumun demokratikleşmesi mücadelesidir. Mersin Onur Haftası temasında bahsettiğimiz ‘mozaik’ ancak ve ancak çeşitlilik ve dayanışma ile anlam kazanır. Sesimize kulak veren, özgürlük ve eşitliğin herkes için hava kadar elzem olduğunu bilen herkesi hafta boyunca bizlerle olmaya, el ele durmaya, nefrete karşı yaşamı savunmaya çağırıyoruz. Vardık, varız, var olacağız.”

Haber: Behzat Özgür Beyazlar

http://www.sanalbasin.com/lgbti-uyelerinden-mucadeleye-devam-karari-19379282

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder