26 Haziran 2017 Pazartesi

"Gözaltına alınan LGBTİ eylemcilerine araçlarda Kur'an dinletiyorlar" iddiası

Bu yıl İstanbul'da 15.'si düzenlenmek istenen LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne katılanların İstiklal Caddesi'ne girmesine izin verilmedi. Müdahalelerin yaşandığı olaylarda, çok sayıda kişi gözaltına alındı.


Bu yıl İstanbul'da 15.'si düzenlenmek istenen LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne Valilik'ten izin çıkmayınca, polis yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ savunucularının İstiklal Caddesi'ne girmesine izin vermedi. Müdahalelerin yaşandığı olaylarda, çoksayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği, bu sene yapılacak olan Onur Yürüyüşü'ne izin vermedi. İstiklal Caddesi'ne çıkan bütün sokaklar polis tarafından kapatıldı. Bazı LGBTİ aktivistleri ara sokaklarda bir araya gelerek 'Aşk, aşk, hürriyet; uzak olsun nefret' sloganları attı.

Bianet'in haberine göre, Polis Tünel Meydan’dan İstiklâl Caddesi’ne girmeye çalışan bir feminist aktivistin elindeki gökkuşağı renklerinde şemsiyeye el koymaya çalıştı. Taksim'e 'gezmeye gittiğini' söyleyen feministlere ise polis, "Bal gibi belli, siz eyleme gidiyorsunuz" dedi. Aktivistlerin bayraklarına ve rozetlerine el koyulurken, şemsiyeleriyle caddeye girebildikleri bildirildi.

http://www.cayyolu.com.tr/haber/gozaltina-alinan-lgbti-eylemcilerine-araclarda-kur--039-an-dinletiyorlar-iddiasi-133029.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder