24 Haziran 2017 Cumartesi

Facebook Türkiye'den Kaldırılan Gökkuşağı Simgesi Geri Döndü

LGBTQ topluluğuna verilen saygıyı vurgulayan gökkuşağı simgesi ülkemizde dün kullanıma kapatıldı. Ancak, aradan saatler geçtikten sonra tekrar kullanıma sunuldu.

Facebook tarafından "Onur Haftası" ismindeki LGBTQ topluluğuna verilen değeri ve saygıyı vurgulamak için gökkuşağı simgesi tüm kullanıcılara sunulmuştu. Beğenilerimizde kullanacabileceğimiz bu simge, dün Facebook tarafından ülkemizde de kullanıma kapatıldı. Ama saatler sonra gökkuşağı simgesi tekrar kullanıma açıldı.

Gökkuşağı simgesinin kaldırılmasından sonra aklımıza Singapur, Mısır, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Sırbistan ve Rusya gibi ülkeler geldi. Siyasi olarak LGBTQ topluluğuna karşı olan bu ülkelere gökkuşağı simgesi kullanıma sunulmamıştı. Bizim de artık bu ülkelerden birisi olduğumuzu bir anlığına düşündük. Ama simgenin tekrar geri gelmesi aklımızdaki bütün olumsuzlukları yok etti.

Facebook tarafından kullanıma sunulan gökkuşağı simgesini henüz kullanmadıysanız; Facebook Pride sayfasını beğenerek kullanabilirsiniz.

https://www.tamindir.com/facebook-turkiyeden-kaldirilan-gokkusagi-simgesi-geri-dondu_h-22303/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder