21 Haziran 2017 Çarşamba

Cami minaresini LGBTİ renkleriyle ışıklandırdılar ancak gerçek sonradan ortaya çıktı

25 Haziran'da yapılması planlanan "Onur Yürüyüşü" öncesi sosyal medyada provokasyonlar başladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılan renkli ışıklandırmayı LGBTİ için yapıldı diye söylenti çıkaranların bir caminin minaresini de aynı şekilde ışıklandırdığı görüldü. Ancak gerçek sonradan ortaya çıktı.

25 Haziran’da yapılacak Onur Yürüyüşü’ne sayılı günler kala gerginlik devam ediyor. Bunu fırsat bilen bir takım güç odakları sosyal medya üzerinden vatandaşlarla LGBTİ'yi karşı karşıya getirmeye çalışıyor.

İlk kargaşa 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki ışıklandırma üzerinden yapılmıştı. Köprüdeki ışıklandırmanın LGBTİ için yapıldığı söylenmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada tamaman görsel şölen olduğu konuyla ilgisi olmadığını belirtti.

Ardından Beşiktaş Belediyesi ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu LGBTİ'nin renklendirini andıran bayrağı belediye binalarının cephesine astı.


Son gelişme ise yine sosyal medyadan geldi. Bir caminin minaresi ışıklandırılarak LGBTİ'ye destek verildiği söylendi. Ancak yapılan araştırmada bunun bir photoshop olduğu ortaya çıktı.

http://www.haberiyakala.com/2017-06-20-cami-minaresini-lgbti-renkleriyle-isiklandirdilar-ancak-gercek-sonradan-ortaya-cikti-h473952.haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder