28 Haziran 2017 Çarşamba

ABD'de eşcinsel çifte pasta yapmama davası görülecek

ABD Yüksek Mahkemesi, eşcinsel bir çiftin düğün pastasını dini inançları dolayısıyla yapmayı reddeden fırıncıyla ilgili açılan davayı görüşmeyi kabul etti

ABD Yüksek Mahkemesi, eşcinsel bir çiftin düğün pastasını dini inançları dolayısıyla yapmayı reddetmesi sonucu bir pastacıyı ifadeye çağırdı.

Colorado eyaletinde gerçekleşen olayda, fırın sahibinin dini inançları gereği eşcinsel bir çifte pasta yapmayı reddetmesi gündeme oturdu.

BBC'nin haberine göre 2015 yılından bu yana ABD sınırları içerisinde eşcinsel evliliğin hukuksal bir hak olduğu belirtilirken üç yıl önce ise New Mexico eyaletinde bir fotoğrafçı çiftlerin eşcinsel olması gerekçesiyle fotoğraflarını

çekmeyi reddettiği örneği verildi.

Pastayı yapmayı reddeden Jack Phillips adlı pastacı, Birleşmiş Milletler'in ifade özgürlüğü kanunu çerçevesinde istediği şeyi yapacağını ve bu nedenle pastayı yapmayı reddettiğini söyledi.

Yüksek Mahkeme, özel işletmelerin evlilik, doğum günü gibi törenlerde dini sebeplerden dolayı eşcinsellere hizmet vermeyi reddetme hakkına sahip olup olmadıklarına karar vermek için toplanacak.

Görülecek dava sonucunda eşcinsel evlilik haklarını savunanların ve dini kişi ve kuruluşların sürekli dava açabileceği ve kutuplaştırmanın artabileceğinden endişe ediliyor.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/1543479-abd-de-escinsel-cifte-pasta-yapmama-davasi-gorulecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder