15 Nisan 2017 Cumartesi

Annesi babası en çok Zeki Müren'i seven Can Kızıltuğ


Yeni jenerasyonun gelecek vaat eden isimlerinden. 23 yaşındaki Kızıltuğ ile buluştuğumuzda kendisine 'ateş ediyor' deyişini günlük hayatında da kullanıp kullanmadığını soruyorum. "Elbette kullanıyorum" diyor. Onlar Twitter diliyle anlaşan bir kuşak. 140 karaktere sığdırdıkları slogan cümleleri, kelimeleri seviyorlar...
Oyunculuk da yapıyor
Can'la konuştukça yeni dönemin müzisyenlerinin nasıl bir profile sahip olduklarını anlamam da kolaylaşıyor. Can, 1994 yılında İzmir'de doğmuş. Annesi İstanbul Radyosu, babası ise İzmir Radyosu Türk Sanat Müziği kadrolu sanatçısı. "Evde korolar, öğrenciler eksik olmazdı. Annem ve babam en çok Zeki Müren'i sever" diyor. Bu müzikle büyümüş ama Türk Sanat Müziği'ne ilgisi son dönemde artmış.
Dinlediği müziklerin yelpazesi geniş. İnternet üzerinden her türlü müziğe ulaşıyor. Bruno Mars'ı da seviyor, Selda Bağcan'ı da, ama bir idol ismi vermek istemiyor: "Çok isim var örnek aldığım. Onları dinliyorum, süzgeçten geçiriyorum. Hepsinin bende edindiği bir yer var."
Güzel sanatlar lisesi müzik bölümünü bitiren Can oyunculuk da yapıyor. Beykent Üniversitesi'nde oyunculuk bölümünde tam burslu okuyor. Bu yıl son senesi. Sanatın farklı disiplinleri ile ilgilenmenin öneminden bahsediyor.
Çıkış şarkısı Ateş Ediyor'un söz ve müziği Murat Güneş'e ait. Düzenleme ve altyapı ise Catwork imzalı. Ekibi aynı zamanda arkadaşları, dostları.
Can'a baktığımda şarkıya göre tarzını değiştiren müzisyenler geliyor aklıma. Pop rock bir şarkı söylediğinde deri ceket giyen, şarkıda elektronik altyapı varsa fütüristik bir tarza bürünenler gibi. Oysa Can klipte de karşımdaki halinden farksız. Aynı tarz, aynı stil... İmaj çalışması gibi klişeler artık çok gerilerde kalmış. Gençler artık sahnede kılıktan kılığa giren değil, sokakta gördüğünde yabancılaşma yaşamayacakları müzisyenler görmek istiyor.
Stil demişken Can, tarz sahibi bir genç. Hatta dünyaca ünlü bir markadan, markanın sosyal medya yüzü olması için teklif gelmiş. Spor yapıyor, güne nefes ve esneme egzersizleri yaparak başlıyor. Yükseklik korkusu olsa da ekstrem sporları seviyor, motosiklet kullanıyor. Onu da heyecanlandıran her şey aynı zamanda ilgi alanına giriyor.
Atiye'nin Maazallah klibinde yer almasından sonra sanal dünyada ünü de artmış. Adına açılan fan kulüpler bulunuyor. Can için müzik tıpkı yaşıtları gibi yaşamının bir parçası. Kendini ifade etme yöntemi. Kişiliğinden, tarzından, fikirlerinden ödün vermeden varolmanın savaşını vermeye kararlı bir şekilde müzik dünyasına 'merhaba' diyor.
Sabah - Cumartesi









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder