8 Mart 2017 Çarşamba

Okuldan atılan eşcinsel öğrenci kendini deşifre etmeseymiş

LGBTİ öğrencinin okuldan zorla nakil ettirilmesine ilişkin öğretmeninden açıklama: Kendini deşifre etmeseymiş

Antalya’da Saime Salih Konca Anadolu Lisesi’nde okuyan Deniz isimli bir LGBTİ üyesi öğrencinin okuldan zorla nakil ettirilmesine ilişkin öğretmeninden bir açıklama geldi

Antalya’da Saime Salih Konca Anadolu Lisesi’nde okuyan Deniz isimli bir LGBTİ öğrenci, “Davranışları olumsuz örnek teşkil ediyor” denilerek zorla başka bir okula nakil ettirilmişti. Nakil işleminin gerçekleşmesi için harekete geçen öğretmenlerden biri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğretmen, Deniz için “Kendini deşifre etmeseymiş” ifadelerini kullandı.

Hürriyet’ten Ceren Deniz’in haberine göre, söz konusu öğrencinin iki yıldır derslerine giren bir öğretmeni, okul müdürünün öğrenciye hiçbir baskı uygulamadığını savunarak, “İlçe emniyet müdürlüğüne yazılan yazı, çocuğun davranışlarıyla erkek öğrencilerin tepkisini çekmesinden kaynaklanıyor” diye konuştu. Öğretmen, “Beden eğitimi öğretmeni ders sırasında kızların bir tarafa, erkeklerin diğer tarafa geçmesini istemiş. Bunun üzerine Deniz A.’da, ‘Ben kızların tarafına geçeyim mi?’ demiş. Bunu duyan erkek öğrenciler çok sinirlenmiş ve tepki göstermiş. Özellikle 11’inci ve 12’nci sınıflardaki çocukların Deniz’in bu davranışlarına karşı büyüyen bir öfkesi var. Biz bu olaydan sonra ‘Bu çocuk bari gitsin’ diyerek nakil olmasını istedik.” dedi.

‘Kendini deşifre etmeseymiş’

Öğrenciyi başka bir okula nakil için zorlayan okul müdürünün öğrencileri koruduğunu ve toleranslı davrandığını öne süren öğretmen, “Aslında okulda cinsel tercihi onun gibi olan en az beş tane daha öğrenci var. Ama onlar gizlendikleri için sorun yaşamıyorlar. Kimse onlara ‘Niye böylesiniz?’ demiyor. Deniz kendini deşifre ettiği için sorun çıkıyor. Biz yaşananlardan sonra öğrenciye hiçbir şey olmamış gibi davrandık.” ifadelerini kullandı.

http://gazeteyolculuk.net/lgbti-ogrencinin-okuldan-zorla-nakil-ettirilmesine-iliskin-ogretmeninden-aciklama-kendini-desifre-etmeseymis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder