7 Mart 2017 Salı

Almanya'da Onur Yürüyüşleri’nin yasaklanması kınandı

Almanya’dan 31 LGBTİ ve insan hakları kurumu Onur Yürüyüşleri’nin yasaklanmasını kınadı

Almanya’dan 31 LGBTİ ve insan hakları kuruluşu yaptıkları ortak açıklamayla LGBTİ+ Onur Yürüyüşleri’nin yasaklanmasını kınadı, AKP hükümetini yürüyüşlerin güvenliğini sağlamaya davet etti


Almanya’dan 31 LGBTİ ve insan hakları kuruluşu yayımladıkları ortak açıklama ile 2016 LGBTİ+ Onur Yürüyüşleri’nin yasaklanmasını kınayarak AKP hükümetine yürüyüşlerin güvenliğini sağlama çağrısı yaptı. Açıklamada, “LGBTİ’lerin ve anti heteroseksistlerin düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün engellemesinden dolayı üzüntü ve kaygı içindeyiz” denildi.

KaosGL’nin haberine göre, açıklamada Orlando katliamı hatırlatılarak şöyle devam edildi:

“Orlando’nun matemini tutarken, Türkiye’deki yürümek isteyen LGBTİ’lerin can güvenliğini sağlamakla sorumlu olan hükümetin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin baskı ve şiddetten, yasaklardan uzak durmalarını ümit ediyoruz.

“Homofobi ve transfobinin küresel bir mesele olduğuna inanan biz aşağıda imzaları bulunan sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye’deki LGBTİ’lerin özgürce yürüdüklerini görmenin bizlere ve bütün dünyaya iyi geleceğinin düşüncesi içerisindeyiz. Bu nedenle 26 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek olan Istanbul LGBTI+ Onur Yürüyüşü’nün yakından takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

“Türkiye’deki Hükümeti ve devletin tüm ilgili kurumlarını Onur Yürüyüşleri’nin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak her türlü sorumluluğu ve önlemi alması için göreve çağırıyoruz.

http://gazeteyolculuk.net/almanyadan-31-lgbti-ve-insan-haklari-kurumu-onur-yuruyuslerinin-yasaklanmasini-kinadi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder