23 Şubat 2017 Perşembe

Trump Transeksüellerin Tuvaletlerine Bile Karışıyor

ABD’de transseksüeller için tuvalet krizi oluştu. Obama döneminde trans vatandaşlara açılan özel tuvaletlere Trump karşı çıktı ve bu uygulama yürürlükten kaldırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri demokrasi ve insan hakları konusunda büyük bir hassasiyet göstererek ülke içinde okullarda çift cinsiyeti tercih edenler için bile özel tuvaletler inşa edilmişti. Obama döneminde oluşturulan bu değişiklikler, Trump’ın karşı çıkması ile son buldu ve yürürlükten kaldırıldı.

Trump bu kararın eyaletlerin kendi valilerinin karar vermesi gerektiği, ülkenin geneline özel bir kanuna gerek olmadığını savundu.

MUHAFAZAKARLAR BU SONUÇTAN MEMNUN

Muhafazakar aileler cinsiyet olarak erkek olan ama sırf trans davranışları ve düşüncesi olan kişilerin kızlarımızla aynı tuvaleti kullanması rahatsız edici olduğunu, bu şekilde bunun önüne geçilmiş olacağı söylendi.

TRANS ÇOCUĞU OLANLAR İSE TEPKİLİ

Muhafazakarların aksine trans olan bir çocuğun erkekler tuvaletine girmesi ve orayı kullanmasının tehlikeli olduğunu, bu durumu erkeklerin suiistimal edebileceğini düşünen trans çocuk aileleri bu kararı tepki ile karşıladı.

Obama döneminde bu konu çok ciddiye alınmış ve okullara özel yazılar gönderilerek, bu konuyu dikkate almayan okulların bağlanabileceğini dile getirmişti.

Obama’nın bu kararına karşı 13 eyalet dava açmıştı ve yönetmeliği durdurulması istenmişti.

Donald Trump seçim dönemindeki konuşmalarında trans vatandaşların kendi tuvaletlerini kullanma hakkı olduğunu savunmuş fakat daha sonra aldığı tepkilerden sonra bu duruşunu değiştirmişti. Şimdi ise bununla ilgili bir adım atarak bu kararı yürürlükten kaldırdı.

http://www.guncel724.com/ekonomi-haberleri/trump-transeksuellerin-tuvaletlerine-bile-karisiyor-8783.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder