22 Şubat 2017 Çarşamba

LGBTİ’leri tehdit eden Kürşat Mircan, ‘kin ve düşmanlığa tahrik’ten yargılanacak

2016’da İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne yönelik tehditlerde bulunan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mircan hakkında, ayrı ayrı yapılan suç duyurusunda iddianame kabul edildi. Mircan, halkı kin ve düşmanlığa tahrikten yargılanacak

2016 Haziran’ında Orlando Katliamı’nın arından İstanbul’da 14’üncüsü gerçekleştirilecek LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne faşistlerden tehditler gelmişti. Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, bir grup Alperen Ocakları üyesiyle açıklama yapmış, “Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direkt yürüyüşü engelleyeceğiz” sözleriyle tehdit etmişti.

Bu açıklamanın hemen ardından Halkevleri Kadın Sekreteri Gülşah Öztürk, LGTBİ aktivisti Kıvılcım Arat ve İHD Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Panuş ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmuştu. Kürşat Mircan hakkında yapılan suç duyurularında iddianame kabul edildi. İlk duruşma 6 Haziran saat 09.05’te, İstanbul 44. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Halkevleri Kadın Sekreteri’nden LGBTİ’leri tehdit eden Kürşat Mican hakkında suç duyurusu

“Alenen aşağılama”

İddianamede, Kürşat Mircan“halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçunu işlediği kanaatine varıldığını belirten savcı, şu ifadelere yer verdi:

Müşteki şikayet dilekçeleri, şüpheli savunması, bahse konu konuşmanın içeriğini gösterir internet haber sitelerine ait ekran görüntüleri ve tüm soruşturma evrakı birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin konuşmasında kullandığı ‘İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine müsade etmeyeceğiz, biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz, biz şimdi uyarıyoruz, önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz’ şeklindeki ifadelerin Halkı Kin ve Düşmanlığı Tahrik ve Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din Mezhep Cinsiyet, Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama niteliğinde olduğu, şüphelinin atılı suçu işlediği kanaatine varılmıştır.

Savcı iddianamede, Kürşat Mircan hakkında “Hakaret, tehdit, kişiler arasında ayrımcılık yapmak” suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildiğini belirtti.

Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder