25 Ekim 2016 Salı

Aleyna Tilki ahlakçı medyanın hedefi olmaya devam ediyor

Skandal! Aleyna Tilki, jartiyerli erkeklerle gay barda sahne alıyor

16 yaşında olmasına rağmen son günlerde yaptıklarıyla gündemden düşmeyen çocuk sanatçı Aleyna Tilki, bu kez Müge Anlı'nın markajında.

Skandal! Aleyna Tilki, jartiyerli erkeklerle gay barda sahne alıyor
ATV'de her yaptığı program olay olan Müge Anlı ile Beyaz TV'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programında son günlerin çok tartışılan çocuk şarkıcısı Aleyna ile ilgili öyle görüntüler ortaya çıktı ki.

Annesi ve Babası “Biz konserlerinde yanında oluyoruz” dedikleri 16 yaşındaki Aleyna'nın bu ay içinde Maslak'taki gay club X Large'de, yanında jartiyer giymiş yarı çıplak erkeklerle sahneye çıktığı belgelendi.

Yorumcu Ömür Varol, olayı büyük bir skandal olarak nitelerken, “Annesinin, babasının ve yapımcılarının telefona bağlanarak açıklama yapmasını” istedi. Ancak dönüş olmadığı gözlendi.

Varol, çocuk istismarı yapan X Large isimli mekana da ceza gelmesi gerektiğini vurgularken, “O kızı orada o durumda izleyen insanlar da suç işliyorlar. Hatta bu şartlarda bu klibi yayınlayan kurumlar da duruma ortak oluyorlar” dedi.

Nihat Doğan ise, bu gelişmelerden sonra Aile Bakanlığı'nın 16 yaşındaki Aleyna'yı ailesinden alabileceğini söyledi.

Gülşah Saraçoğlu ise"Gay bar olayına saygılıyız herkesin tercihidir. Başkaları çıkabilir. Ancak 16 yaşında bir kızın buraya çıkarılması asla doğru değil" dedi.

MÜGE ANLI, ALEYNA'NIN ANNE VE BABASINA SESLENDİ:

“DEVLET BU ÇOCUĞU ALIR!..”

Türkiye'nin en güvenilir isimlerinden TV programcısı Müge Anlı,bugün son derece itidalli bir yaklaşımla Aleyna konusunu ele aldı.

Anlı, Aleyna'nın anne ve babasına seslenip, Gay bardaki görüntüleri yayınlarken, “Bu çocuğu şimdi de gay barlarda çıkarmaya başlamışlar. Yazık... Annesine ve babasına sesleniyorum. Hemen alın çocuğu bu sahnelerden... Ya da devlet alacaktır. Çok istiyorlarsa konservatuvara göndersinler... Sonrasında reşit olur ne isterse yapar. Ama böyle değil... Aleyna tek değil... Onu da kızımız olarak görüyorum. Valilik sahneyi yasakladı ama duyduğuma göre şimdi de yurt dışına sahneye çıkması için gönderiyorlarmış. 2000 doğumlu bir kıza yazık... Anne baba kusura bakmasın bunun sonu Aleyna'nın devlet tarafından alınmasına kadar gider” şeklinde sözlerle aslında magazinden de uzak ama son derece duyarlı açıklamalar yaptı ve noktayı koydu:

“Belki bilmiyorlar ve şu anda çocuk istismarı yapıyorlar. Suç işliyorlar”

OKULU BIRAKTIRIP YURT DIŞINA GÖTÜRÜYORLAR!

Türkiye'de sahneye çıkması yasaklanan Aleyna'nın okuldan da alınıp,Almanya'yadaki barlarda ardı ardına sahneye çıkmasının planlandığı da ortaya çıktı.

Ancak Nihat Doğan, yurt dışında yaş durumuna çok daha önem verildiğini ve sahne almasının imkansız olduğunu iddia etti.

http://www.f5haber.com/medyafaresi/skandal-aleyna-tilki-jartiyerli-erkeklerle-gay-haberi-6014895/


Müge Anlı'dan 16 Yaşındaki Aleyna Tilki'ye Tepki

Müge Anlı'dan 16 Yaşındaki Aleyna Tilki'ye Tepki Son günlerin popüler isimlerinden biri olan 16 yaşındaki Aleyna Tilki, sahne aldığı barlar ve yaşının küçüklüğü ile gündeme gelmişti. Aleyna Tilki'nin gözle, niyetle, akılla istismar edildiğini dile getiren Müge Anlı, Aleyna'nın ailesine seslenerek çocuğunuzu sahneden alın dedi. Güncelleme : 2016-10-24 12:07:33 Site 0 Facebook 0 Tweetle 0 Google +1 Belediye yasalarına göre ve genel kanunlara göre 18 yaşından küçük çocuklar eğlence mekanlarına giremez, ancak Aleyna Tilki bir süredir gay barlarda dahil olmak üzere bir çok mekanda sahne alıyor. Aleyna'nın sahne almasını tepki ile karşılayan başarılı gazeteci Müge Anlı, Aleyna'nın sesi güzel olabilir ancak suanda sahnede olması doğru değil dedi. Geçtiğimiz günlerde de genç şarkıcı Aleyna Tilki'ye yaşı nedeniyle sahne yasağı gelmiş, bunun üzerine yurt dışında bazı mekanlarda sahne almaya başlamıştı.  Aleyna Tilki ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada anne ve babasının sürekli olarak yanında olduğunu ve ailesiyle hareket ettiğini dile getirmişti. Aleyna'nın eğer sanatçı olmak istiyorsa konservatuvar okuması gerektiğinin altını çizen Müge Anlı, 2000 doğumlu bir çocuğun sahne almasının doğru olmadığını belirterek, gerekirse devlet anne ve babasından bu türdeki çocukları alabilir dedi.  18 yaşından küçük olan herkesin çocuk olduğunu belirten Müge Anlı, 18 yaşından küçük olan çocuklara dil uzatmak, göz uzatmak ve ailelerin buna göz yummasının da suç olduğunu belirtti. Aleyna Tilki'nin anne ve babasına seslenen Müge Anlı, Aleyna'nın ailesinin bilmeden de olsa çocuk istismarı yaptığını belirterek, biran önce Aleyna'nın sahnelere veda etmesi gerektiğini açıkladı.
Bu haber http://www.haberlerweb.com/'dan alınmıştır.

http://www.haberlerweb.com/haber/1670/muge-anlidan-16-yasindaki-aleyna-tilkiye-tepki.html


Türkiye onu konuşuyor! Aleyna Tilki gay barda yarı çıplak erkeklerle…

BY QMAGAZİN ON EKİM 24, 2016 MAGAZİN
ekran-resmi-2016-10-24-12-54-27
Son günlerde şarkısından çok, yaşı ve yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Aleyna Tilki’ye valilik kararıyla yasak geldi. Aleyna Tilki sahneye çıkamadı.

16 Yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki son günlerde gündemden düşmüyor. Son olarakta ATV’de her yaptığı program olay olan Müge Anlı ile Beyaz TV’de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programında son günlerin çok tartışılan çocuk-şarkıcı Aleyna ile ilgili olay yaratacak görüntüler ortaya çıktı…  Annesi ve Babası “Biz konserlerinde yanında oluyoruz” dedikleri 16 yaşındaki Aleyna’nın bir gay barda, yanında yarı çıplak erkeklerle sahneye çıktığı belgelendi.

MÜGE ANLI, ALEYNA’NIN ANNE VE BABASINA SESLENDİ: “DEVLET BU ÇOCUĞU ALIR!..”

Türkiye’nin en güvenilir isimlerinden Müge Anlı, bugün programında Aleyna konusunu ele aldı. Anlı, Aleyna’nın anne ve babasına seslenip, Gay bardaki görüntüleri yayınlarken,“Bu çocuğu şimdi de gay barlarda çıkarmaya başlamışlar. Yazık… Annesine ve babasına sesleniyorum. Hemen alın çocuğu bu sahnelerden… Ya da devlet alacaktır. Çok istiyorlarsa konservatuvara göndersinler… Sonrasında reşit olur ne isterse yapar. Ama böyle değil… Aleyna tek değil… Onu da kızımız olarak görüyorum. Valilik sahneyi yasakladı ama duyduğuma göre şimdi de yurt dışına sahneye çıkması için gönderiyorlarmış. 2000 doğumlu bir kıza yazık…  Anne baba kusura bakmasın bunun sonu Aleyna’nın devlet tarafından alınmasına kadar gider” şeklinde sözlerle duyarlı açıklamalarda bulundu.Usta televizyoncu “Belki bilmiyorlar ve şu anda çocuk istismarı yapıyorlar. Suç işliyorlar” diyerekte son noktayı koydu.

http://qmagazin.com/index.php/2016/10/24/10376/


Aleyna için üç bakanlık harekete geçti

SAFURE CANTURK OĞUZHAN TORACI

GÜNAYDIN’ın gündeme taşıdığı, 16 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki’nin içkili mekanlarda sahneye çıkması olayında yeni gelişme! Aile Bakanlığı, Tilki’nin ailesiyle görüşüp uyarıda bulunurken, İçişleri ve Çalışma bakanlıkları, içkili mekanları denetime aldı
'Cevapsız Çınlama' şarkısıyla şöhrete kavuşan lise öğrencisi Aleyna Tilki'nin, kanunen yasak olmasına rağmen geceleri içkili mekanlarda sahneye çıkması tartışma yaratmıştı. GÜNAYDIN'ın manşete taşıdığı; 18 yaşından küçük bir çocuğun içkili mekanlarda çalışmasının çocuk istismarı suçuna gireceği yönündeki haberler, yetkilileri harekete geçirdi.

YETKİLİLER, AİLE İLE GÖRÜŞTÜ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Aleyna Tilki'nin ailesiyle görüştü. Yetkililer; kanunlara göre ailesinin izni bile olsa reşit olmayan bir çocuğun içkili mekanlarda gece çalışmasının mümkün olamayacağını belirterek, bunun çocuk istismarı suçuna gireceğini vurguladı. Bakanlık yetkilileri; aileye, Tilki'nin barlarda sahneye çıkmasından vazgeçmesi gerektiğini, bunun 'çocuğun yüksek yararı' için önemli olduğunu iletti. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı; 18 yaş altı çocukları çalıştıran içkili mekanları mercek altına aldı. Çocukların gece çalıştırılmasının kanunen yasak olduğunu belirten bakanlıklar, Türkiye genelinde gece çalışma ruhsatı olan iş yerlerini denetime aldı. Kanunlara göre içkili mekanlarda çalışması mümkün olmayan Aleyna Tilki; "Yanımda annembabam olmadan sahneye çıkmıyorum" demişti. GÜNAYDIN'a konuşan yetkililer ise; bir çocuğun, anne-babası yanında olsa bile valilik izni olmadan içkili ortamlarda çalıştırılamayacağını belirtmişti.

MEVZU ÖZGÜRLÜK YA DA SANAT KARŞITLIĞI DEĞİL

Günaydın'ın haberlerinden sonra, Aleyna Tilki televizyon kanallarını gezmeye başladı. Konuk olduğu bir programda, en neşeli haliyle "Hep popülerdim, eleştirilmek ilk defa yaşadığım bir şey değil" derken, diğer programda "Beni eleştirerek psikolojimi bozuyorlar, zaten maddi gelirim yok" diyerek tutarsız açıklamalar yapıyor. Ama onu mazur görün çünkü o daha bir çocuk!
Her ne kadar bizim haberlerimizin ardından Aleyna'nın travma yaşadığına yönelik haberler ve röportajlar yapılıyor olsa da, aslında biz sadece olaya ayna tutuyoruz. Barlarda sahneye çıkarak yaşadığı psikolojik yıpranmayı gösterdiğimiz için kendisini mutsuz hissetmeye başladı bile. Son bir haftada Aleyna; Samsun, Trabzon ve Ordu'da konser adı altında barlarda şarkı söylerken, bu kız çocuğu daha ne kadar istismara maruz kalacak? Hem işletmeler, hem de sanatçı açısından alenen yasaya aykırı davranılıyor.

YASALAR HİÇE SAYILIYOR

Günlerdir bu iç karartıcı tablodan bahsederken, DMC Genel Müdürü Samsun Demir dahi "Biz uyarmıştık" diye itirafta bulunurken, Aleyna'nın Trabzon'daki etkinliğine Number 1 Türk FM'in medya sponsoru olması da ilginçti! Amaçları neydi acaba? Çok konuşulan ama yasalara uygun çalışmayan bir kız çocuğunun üzerinden prim yapmaya mı çalışıyorlar dersiniz?
Aleyna'nın kendisine rol model aldığını söylediği Selda Bağcan'ın, "Yasalar öyleymiş ama ben bir mahsur görmüyorum" demesi de yenilir yutulur cinsten değil. Yasaları hiçe saymak ve durumu meşrulaştırmaya çalışmak ne zamandan beri sanatçılık? Neden örnek olmak yerine, sürekli gereksiz gaz veriyoruz gençlere?
18 yaş altındaki bir şarkıcıya değil, 18 yaş altında alkollü mekana giden veya onları teşvik eden, ayrıca buna izin veren sisteme karşıyım. İlk önce bu sistem düzeltilmeli, fakat ailelerin, sanatçıların, işletmelerin, yapım firmalarının ve menajerlerin de bundan sorumlu olduğu unutulmamalı.

YAZARLAR SAVUNAMADI

DMC'nin son dönemde müzik sektörüne pompaladığı yeni şarkıcıların neredeyse hepsi ağız birliği yapmışçasına, Aleyna Tilki'nin samimiyetini ve doğallığını örnek gösterip 'Kızcağızı destekliyoruz' imajı çiziyor. Halbuki GÜNAYDIN'ın manşetlerinden ve halkın duyarlılığından sonra, DMC ile organik bağı olan Hürriyet gazetesinin yazarları da, katı savunmaları çürütürcesine çark etmeye başladı. Hürriyet Aleyna'yı savunurken, yazarları ne mi dedi?
Biz kılık kıyafet mevzusuna girmeden, köşe yazarı Melike Karakartal, "Aleyna, seksi kız imajından vazgeçmeli" diyerek, 16 yaşındaki bir kız çocuğunun fiziksel olarak teşhir edilmesine dikkat çekti.
Biz sadece alkollü mekanlarda sahneye çıkmasını eleştirirken, Ömür Gedik "Makul yerlerde tabii ki konser versin" diye yazdı ve bizim savunduğumuz makul mekan anlayışını destekler kıvama geldi.
Biz 'Gece hayatından dolayı okulunu ihmal etmesin' derken, Onur Baştürk "Kulüplerdeki playback konserlerle enerjisini harcamasın" diyerek, Aleyna'nın yaşamında daha faydalı olacak şeylerle uğraşmasını işaret etti. Hani biz sanata ve genç yeteneklere karşıydık? Herkes anladı ki, mevzu özgürlük ya da sanat karşıtlığıyla ilgili değil. Amacımız, toplum sosyolojisi ve çocuklarımızın geleceği için, sırf birilerinin para kazanabilmesi adına çocukların barlarda heba edilişine dikkat çekmekti ve sanıyorum başarılı da olduk.

NEDEN BENİ İLGİLENDİRDİ?

Diyeceksiniz ki, 'Oğuzhan, Aleyna Tilki'ye neden kafayı taktı?' Gelin size durumu özetleyeyim: 11 yıl önce Bursa Çocuk Hakları Komitesi'nin kurucu başkanlığını üstlenmiştim ve UN ICEF ile pek çok projeye imza atmıştık. 2011 yılında da gazeteci kimliğim ve çocuk hakları savunuculuğumu birleştirerek, siyaseten en üst makamlarından destek gören Gelin Birlikte Oynayalım isimli projeyi hayata geçirmiştim. Projenin gelirini de Van depreminden zarar gören çocuklarımıza göndermiştik. Çocuklar ve çocuk hakları benim için hassas bir mevzu; o yüzden hakları da, haksızlıkları da iyi bilirim.

http://www.sabah.com.tr/magazin/2016/10/20/aleyna-icin-uc-bakanlik-harekete-gecti


Artık bu rezalet yaşanmayacak sömürü bitti!

Günaydın'ın 16 yaşındaki liseli Aleyna Tilki üzerinden başlattığı 'Çocuk şarkıcılar içkili mekanlarda çıkmasın' kampanyası amacına ulaştı. Üç bakanlık devreye girdi, valilik varolan kanunu işletti ve çocukların sömürülmesine 'dur' denildi.

Çocuk şarkıcı Aleyna Tilki +18'lik mekanda!

BUGÜN KONUŞMA GÜNÜ
Çocuk şarkıcı Aleyna Tilki örneğinden yola çıkarak yürüttüğü kampanya sırasında GÜNAYDIN'ı eleştirenler de oldu, olayı abartmakla itham edenler de. Sustuk, sadece bu kanunsuzluğa itiraz ettik ama bugün konuşma günü...

VİCDANINIZ EL VERİR Mİ?
EY bizi eleştirenler! Henüz reşit olmamış bir kız çocuğunun İstanbul'un göbeğindeki, alkolün su gibi tüketildiği marjinal bir gece kulübünde yarı çıplak dansçılarla birlikte sahneye çıkmasına sizin vicdanınız el verir miydi?

http://www.sabah.com.tr/magazin/2016/10/25/artik-bu-rezalet-yasanmayacak-somuru-bitti


Müge Anlı'dan Aleyna Tilki'nin ailesine uyarı

Müge Anlı, 16 yaşında bar ve gece kulüplerinde sahne alan Aleyna Tilki'nin ailesine seslenerek,"Gerekirse devlet anne ve babasından bu türdeki çocukları alabilir" dedi.
16 yaşındaki Aleyna Tilki, sahne aldığı barlar ve yaşının küçüklüğüyle tartışılmaya devam ediyor. Aile Bakanlığı genç kızın ailesini geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek Aleyna'nın sahne almasının yasak olduğunu belirtti. Ancak genç şarkıcı dün akşam Maslak'ta bir gece kulübünde sahne aldı. Yasaklara rağmen sahne almaya devam eden Aleyna Tilki'nin ailesine bir uyarı da Müge Anlı'dan geldi. Usta gazeteci, Tilki'nin anne ve babasına seslenerek 'çocuğunuzu sahneden alın' dedi.

"AİLE BİLMEDEN ÇOCUK İSTİSMARI YAPIYOR"

18 yaşından küçük olan herkesin çocuk olduğunu belirten Müge Anlı, küçük olan çocuklara dil uzatmak, göz uzatmak ve ailelerin buna göz yummasının da suç olduğunu belirtti. Aleyna Tilki'nin anne ve babasına seslenen Müge Anlı, Aleyna'nın ailesinin bilmeden de olsa çocuk istismarı yaptığını belirterek, bir an önce Aleyna'nın sahnelere veda etmesi gerektiğini söyledi.

"DEVLET ÇOCUĞUNUZU ALABİLİR"

2000 doğumlu bir çocuğun sahne almasının doğru olmadığını belirten Müge Anlı, "Gerekirse devlet anne ve babasından bu türdeki çocukları alabilir" dedi.

http://www.sabah.com.tr/magazin/2016/10/25/muge-anlidan-aleyna-tilkinin-ailesine-uyari


Aleyna’nın annesi ve babası sorumluluklarını yerine getirmeli

HAZAL ATEŞ HAZAL ATEŞ
27.10.2016
 Aleyna’nın annesi ve babası sorumluluklarını yerine getirmeli
16 yaşındaki Aleyna Tilki’nin gece kulüplerinde sahneye çıkmasının yasaya aykırı olduğunu söyleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu: Yasa çocuklarımızı korumaya yönelik. Söz konusu duruma hoşgörüyle yaklaşılamaz. Bu noktada anne ve babaların sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor
GÜNAYDIN'ın 16 yaşındaki Aleyna Tilki'nin gece kulüpleri ve barlarda sahneye çıktığını ortaya çıkarmasının ardından Ankara harekete geçti. Bir ses yarışmasında ismini duyurduktan sonra 'Cevapsız Çınlama' şarkısıyla dikkatleri üzerine çeken 16 yaşındaki Aleyna Tilki, imzaladığı sözleşme gereği bu ayın sonuna kadar İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli gece kulüplerinde sahneye çıkmaya devam edecek. Aleyna'nın henüz 16 yaşında bir çocuk olduğu için gece çalıştırılması ve imzaladığı sözleşme mercek altına alındı. Çalışma Bakanlığı da Tilki'nin sahneye çıktığı mekanları incelemeye aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, Tilki'nin bir çocuk olduğuna dikkat çekerek gece kulüplerinde sahneye çıkmasına tepki göstererek şunları söyledi: "18 yaşından küçük olan herkes bizim için çocuktur. Ruhsal ve psikolojik gelişimlerinin tamamlanması için bu yaş altındaki herkesin kötü alışkanlıklardan ve gelişimine olumsuz etki edecek ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir. Biz eğitim merkezlerimizin çevresinde dahi alkollü mekanlara geçit vermezken eğitim yaşındaki çocuklarımızı bu alışkanlıkların merkezlerine asla teslim edemeyiz."

YAPILAN YASAYA AYKIRI
Bakan Müezzinoğlu, İş Kanunu'na göre çocukların gece çalıştırılamayacağını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "4857 sayılı İş Kanunu'nun 69'uncu maddesine göre; gece dönemine rastlayan sürelerde 18 yaş altında çocuklar çalıştırılamaz. Gece döneminden kasıt 20.00 ile 06.00 olarak belirlenmiştir. Ayrıca işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 4'üncü kısmında içkili yerler tanımlanmıştır. 36'ncı maddede de bu yerler de çalışacak kişilerin 18 yaşından küçük olamayacağı zaten belirtilmiştir. Burada amaç, muhtemel zihinsel ve psikolojik travmaların önüne geçilmesidir." Aleyna Tilki'nin ailesine de seslenen Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Yasa çocuklarımızı korumaya yöneliktir. Söz konusu bu duruma da bu sebeple hoşgörüyle yaklaşılamaz. Burada anneler ve babaların kendi sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Çocuklarımızı korumaya çalışırken ailelerin desteği olmadan bunu başaramayız." Aleyna Tilki'nin annesi Havva Tilki, kızının X-Large adlı gay barda yarı çıplak erkek dansçılar eşliğinde şarkı söylemesini 'normal' karşılayarak şöyle konuşmuştu: "Bahsettiğiniz gay bar, düşündüğünüz gibi bir yer değil; insanlar kız arkadaşlarıyla da gidiyor. Çıplak dansçılar da bilgimiz dahilindeydi. Aleyna şarkı söylerken gelip şarkı bitince sahneden indiler."

Artık bar ve gece kulüplerinde çıkmayacak
GÜNAYDIN'ın haberinin ardından Aile, Çalışma ve İçişleri bakanlıkların devreye girmesiyle birlikte, 16 yaşındaki Aleyna Tilki'nin vekili Avukat Abide Gülel Birsen; bundan sonra genç şarkıcının kanunlara uygun şekilde sahneye çıkacağını kamuoyuna açıkladı:
"Çıkış parçasının tanıtım ve promosyon çalışmaları esnasında, yetkililerin Aleyna Tilki'nin ailesini eksik bilgilendirmesi sonucunda birtakım yanlış uygulamalar yapılmıştır.
Bu sebeple Aleyna'nın ailesi, yapımcısı ve ekibi zor durumda bırakılmıştır.
Medyaya yansıyan olaylar karşısında Aleyna Tilki'nin çalışma ekibinde düzenlemeye gidilmiştir. Bunun sonucunda mevzuatımız titizlikle incelenmiş olup Aleyna Tilki'nin alkollü işletmelerde sahne almamasına, kanunen bildirilmiş saat ve yerlerde eğitim hayatını aksatmaması kaydıyla sanatını icra etmeye devam ettirmesine karar verilmiştir. Basındaki birtakım iddiaların aksine, Aleyna Tilki olağan eğitim hayatına devam etmektedir. Eğitim hayatını aksatmamak kaydıyla, kanuni sınırlar içinde ve mevzuatımızın izin verdiği ölçüde, yasal temsilcileri olan velileri refakatinde canlı yayınlara katılması, içkili yerlerde olmamak kaydıyla açık ve kapalı olanlarda konser vermesi, klip çekilmesi, açılış etkinliklerine katılmasında ve bu etkinliklerin konusu olduğu eser sözleşmelerini velilerinin yardımıyla ifşa etmesinde herhangi bir hukuka aykırılık olmadığı ortadadır. Aleyna Tilki, yurt dışı programlarında ise bulunduğu ülkenin hukuk düzenine uygun olarak hareket etmektedir."

'ALKOLLÜ MEKANLARDA ÇIKMASI HALİNDE ALBÜM ÇALIŞMASI YAPMAYACAĞIZ'
Aleyna'nın prodüktörü DMC Genel Müdürü Samsun Demir, yaşananların sosyal bir vakaya dönüştüğünü belirterek şunları söyledi: "Aleyna Tilki'nin alkollü mekanlarda yer almasına dair duruşumuz ilk günden itibaren son derece net olup bunu tasvip etmediğimizi vurgulamıştık. Sanatçı ile olan ilişkimizin sadece albüm ile sınırlı oluğunu ve mevcut sözleşmemizin konserlerini kapsamadığını, bu konuda bizi yetkili kılmadığını da defalarca paylaşmıştık.

'BU KARARI AİLESİ VERDİ'
Aleyna Hanım'ın 18 yaşından küçük olması itibariyle sahne programlarına dair kararın ailesi ve menajeri tarafından yönetildiğini de eklemiştik. Bu tavrımıza rağmen gelinen nokta itibariyle bu vakanın sosyal bir vaka haline dönüşmesini üzülerek müşahede etmekteyiz. Aleyna'nın babası Mehmet Tilki ve menajeri ile dün yaptığımız görüşmede bu tavrımızı bir kez daha yineledik. Alkollü mekanlarda sahneye çıkılmaması gerektiği yönündeki net duruşumuzu tekrarladık. Aleyna'nın alkollü mekanlarda sahneye çıkmaya devam etmesi halinde de; kendisi ile albüm bazında yaptığımız çalışmamızı sonlandıracağımızı taraflara tekrar aktardık. Aleyna'yla DMC çatısı altında sadece albüm çıkarması ile sınırlı olan gelinen son noktayı kamuoyunun bilgisine sunarız."

http://www.sabah.com.tr/magazin/2016/10/27/aleynanin-annesi-ve-babasi-sorumluluklarini-yerine-getirmeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder