29 Eylül 2016 Perşembe

İstanbul LGBTİ, ofisinden çıkarılmak isteniyor: Mal sahibi ‘faaliyetlerden rahatsız’mış

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin Beyoğlu’ndaki ofisi, mal sahibinin dernek çalışmalarını ‘tasvip etmediği’ gerekçesiyle boşaltılmak isteniyor.

Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre, Beyoğlu Öğüt Sokak’taki İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Başkanı Ebru Kırancı, dairenin iki sahibinin olduğunu belirterek, bir mal sahibinin dernekten daireyi boşaltmasını istediğini söyledi.

Kırancı, yaşananlara ilişkin şunları anlattı: “Dairenin sahipleri iki kişi. Biri avukat. Avukat olan bugün için bizden bir randevu talep etti. Daireyi bize o vermişti, iyi bir insan. Bugün bize dedi ki; ‘Ben avukatım, demokrat bir insanım. Ama ortağım muhafazakar bir insan ve sizin burada kalmanızı kesinlikle istemiyor, çıkmanızı istiyor’. Yani diğer mal sahibi, cinsiyet kimliğimiz ve cinsel yönelimimizden, derneğin çalışmalarından rahatsızmış.”

Derneğin yönetim kurulu üyesi Kıvılcım Arat, daireyi kısa süre önce tadilat yaptırdıklarını belirtip şöyle konuştu: “Ben bu durumu son dönemde yaşananlara bağlıyorum. Kurulduğumuz günden beri aynı ofisi kullanıyoruz. OHAL’le birlikte tüm alanlarda alternatif çalışmalar yapan kurumlar baskı yaşıyor. Biz de yedi yıldır sorun yaşamadığımız yerden muhafazakarlık bahane edilerek çıkartılmaya çalışılıyoruz. Kiramızı yatırdık, mülk sahipleri istiyorsa mahkemeye başvursun. Bulunduğumuz yeri terk etmeyeceğiz.”

istanbul-lgbti

Derneğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, ‘muhafazakarlık’ nedeniyle daireden atılmak istendikleri kaydedilerek, “Bir kez daha deklare ediyoruz! Bu tarz faaliyet dediğiniz şey eşitlik ve özgürlük mücadelesidir. Ve bizler tek kişi kalsak dahi bu düşten vazgeçmeyeceğiz! Homofobiyi, transfobiyi, kapitalizmi, faşizmi, ırkçılığı ve cinsiyetçiliği yok edene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz!” dendi.

2007’de trans aktivistler tarafından kurulan İstanbul LGBTİ, 2011’de dernekleşti. Türkiye’nin ilk Trans Onur Yürüyüşü’nü düzenleyen dernek, 2013’ten beri de, halihazırda barınacak yeri olmayan translar, Kuzey-Afrika ve Ortadoğu’da şiddet tehdidi altında olan trans ve LGBTİ mülteciler ve sığınmacılara kapılarını açan Trans Evi projesini yürütüyor.

http://www.diken.com.tr/istanbul-lgbti-ofisinden-cikarilmak-isteniyor-mal-sahibi-faaliyetlerden-rahatsizmis/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder