16 Eylül 2016 Cuma

Eşcinsellere özgü bir ülke...

Homofobiye karşı hareketin sürdüğü dünyada, Almanya’dan bir aktivist eşcinsellere özel bir ülke kurma hayalleri kuruyor. 

Almanya’dan bir LGBT aktivisti, eşcinsellerin mutlu bir yaşam sürmeleri için onlara özel bir ülke veya ülkelerde eyalet ve şehirler kurulması gerektiğini söylüyor. Viktor Zimmerman isimli aktivist, Almanya’nın eşcinsellere özel bir eyalet sunması için bir kampanya başlatarak, LGBT bireylerin birkaç bar, birkaç kafe ve yılda bir kez dünlenen Onur Yürüyüşleri’nden daha fazlasını hakettiklerini savunuyor.

VICE isimli mecraya konuşan Viktor Zimmerman, ”Homofobiye karşı savaşımız her geçen gün devam ediyor. Eşcinselleri anlamaya çalışan bir toplum yapısındayız, bizlere artık alanlar tanınıyor, demokratik ülkelerin büyük şehirlerinde bazı muhitler bizim alanlarımız olarak tanıtılıyor, ancak bu yeterli değil. LGBT bireylerin homofobiden %100 arınması için, bizlere rahat ve özgür yaşayabileceğimiz eyaletler, ya da bir ülke yaratmamız gerek. Bu hem eşcinsel ekonomisine fayda sağlayacak bir proje, hem de LGBT bireylerin özgürce yaşayabilmeleri için bir ihtiyaç” sözleriyle düşüncelerini aktardı.

G Zone

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder