24 Ağustos 2016 Çarşamba

Hristiyan Sağcı Grup: “Gay Olmak Tom Daley’e Zarar Verdi”

İngiltere’deki muhafazakâr Hıristiyan grubu gay olmanın İngiliz dalgıç Tom Daley Olimpiyat performansında zarar verdiğini ve altın madalya kazanan Güney Afrikalı atlet Caster Semenya’nın bir kadın olmadığını söylüyor.

Daley’in, erkekler 10 metre dalışta 18. olarak bitirip finalde başarısız olmasından sonra ‘’Hıristiyanların Sesi’’ hesabından cumartesi günü bu tweetleri yayınladı.
...
Tweetlerde yaşlı adam denilerek Daleyin nişanlısı olan, Oscar ödüllü ‘’Milk’’in senaristi Dustin Lance Black’e atıfta bulunuluyor.

Rio’da gerçekleşen Olimpiyat Oyunlarında Daley’in erkekler 10 metre senkronize dalışta, Dan Goodfellow birlikte, bir bronz madalya kazandığı unutulmamalı. Ve o 10 metrelik tekli elemelerde oldukça etkileyiciydi.

‘’Hıristiyanların Sesi’’nin attığı bu tweete Daley’i savunanlar anında yanıt verdi. Yanıt veren ve savunanlar arasında ünlü yazar J.K. Rowling de vardı.

Geçen hafta da ‘’Hıristiyanların Sesi’’, Üzgünüm Caster Semenya sen kadın değilsin şeklinde bir başlıkla çıkmıştı. Vücudundaki Testosteron oranının ortalama bir kadından daha fazla olduğu gündeme getirilmişti. Ama testosteron bir sporcunun performansını etkileyebilecek olan birçok faktör yalnızca bir tanesidir ve bunun etkisi neredeyse belirsizdir. Yine de grup Semenya’nın “gerçek kadın” ölçütlerine uymadığını ve böyle yaparak onun Allah’a meydan okuduğu için yarışmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Eh, ne olursa olsun – Semenya kadınlar 800 metre yarışında Cumartesi altın madalya kazandı. Yine de, Hıristiyan Ses kadın olarak onu dışlamanın doğru olacağını Twitter’da Pazar günü söyleyerek onu kınamaya devam etti. Grup ayrıca aynı cinsten sporcuların evliliklerinin meşruiyetini inkar eden bir tweet gönderdi.

http://gmag.com.tr/hristiyan-sagci-grup-gay-olmak-tom-daleye-zarar-verdi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder